Здрав и качествен сън обещава умният тракер Samsung SleepSense

Освен да следи съня и да дава предложения за подобряването му, умният тракер SleepSense може да служи и като будилник, който е достатъчно интелигентен да ни буди в най-оптималния за това момент, когато се чувстваме най-бодри и отпочинали.

Всички знаем колко е важен за здравето добрият сън и редовните порции от 7-9 часа такъв. Недостигът на сън може да доведе до редица сериозни здравословни проблеми като отпадналост, намалена продуктивност, разсеяност, депресия и какво ли още не. В същото време приспивателните не винаги са добро решение, затова компанията Samsung предлага нещо друго – ново умно устройство, наречено SleepSense.

Представената на изложението IFA 2015 джаджа следи нощния сън и анализира неговите цикли, като също така дава предложения и за подобряването му. В процеса на работа устройството Samsung SleepSense анализира продължителността и качеството на съня, създава персонализирани отчети и препоръки, които са достъпни за потребителя и посредством мобилно приложение.

От компанията уверяват също, че устройството SleepSense е съвсем просто за експлоатация – достатъчно е да се свали съответното приложение, а самата джаджа да се постави под матрака. След това то в реално време следи движенията на потребителя по време на сън, а сутринта дава отчет, като сравнява получените данни със средните показатели за сън, характерни за възрастни хора.

Освен да следи съня, SleepSense може да служи и като будилник, който обаче е достатъчно интелигентен да ни буди в най-оптималния за това момент. За това се грижи функцията Smart Alarm, която активира будилника точно тогава, когато потребителят може да се събуди най-лесно и безболезнено и да се чувства достатъчно бодър и отпочинал.

 

Според предварителната информация, сънният тракер Samsung SleepSense ще излезе на пазара до края на годината. Цени засега не се съобщават, но е редно да се отбележи, че заедно с него достъпни ще станат и други устройства на южнокорейския производител, които са част от фирмените продукти за концепциите Smart Home и “Интернет на вещите” (IoT).

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.