HTC и Valve задълбават във виртуалната реалност с Vive

“Първата цялостна система за виртуална реалност” Vive, разработвана съвместно от HTC и Valve, е почти готова за комерсиален дебют – през есента започват продажбите й за разработчици, а за масовия потребител тя ще е достъпна през първото тримесечие на 2016-а.

Геймингът във виртуални светове в отмосфера максимално близка до реалността е по-близко от всякога, благодарение на факта, че с разработка на системи за виртуална реалност се заемат все по-вече компании. Сред тях са също HTC и Valve, от които информират, че са почти готови със своята нова система за виртуална реалност.

В случая, става въпрос за Vive, представяна от компаниите като “първата цялостна система за виртуална реалност”. Нейният официален дебют се състоя през март, а самата система е съвкупност от специални устройства включително последно поколение VR шлемове, модули за проследяване на движенията на играещия и методи за скалируемост за осигуряване на пълноценно придвижване във виртуалния свят, както и прецизни контролери.


HTC и Valve задълбават във виртуалната реалност с Vive

© PCWorld България, pcworld

Vive китовете за разработчици са достъпни безплатно от май 2015 г., а към днешна дата HTC и Valve са получили над 10 000 запитвания от гейм разработчици. В момента се разработват над 80 игри за Vive. Страницата за разработчици е затворена, но разпространението на китовете продължава и през есента.

Според официалната информация, по ко-късно тази година HTC ще предложи за продажба системата Vive сред специално селектирана аудитория от разработчици, а за масовия потребител Vive ще е достъпна през първото тримесечие на 2016. За съжаление, данни за пазарната цена не се съобщават, но повече информация за VR системата може да се намери на съответните подсайтове на Steam и на HTC. В заключение ето и малко видео:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.