Philips ще се опита да ни смае с новите си монитори на IFA

От компанията Philips обещават да покажат на IFA 2015 в Берлин първия си извит монитор, дисплеи с 5K резолюция, Quantum Dot Color технологии и други интересни иновации, които ще привличат погледа на посетителите.

Само седмица остава до началото на изложението за потребителска електроника IFA 2015 в Берлин, така че изложителите усилено разпращат информация за новите си продукти, които ще покажат там. Доста голяма “кошница” с новости са приготвили за посетителите и от компанията Philips, която се заканва да ни смае с новите си монитори и модерните технологии, внедрени в тях: извити екрани, Quantum Dot Color решения, 5K резолюции и какво ли още не.

Според лицензния производствен партньор на Philips, компанията MMD, една от звездите на щанда на марката ще бъде нейният първи извит монитор (снимката горе). Става въпрос за 34-инчов дисплей с ултратънка рамка, UltraWide Quad HD резолюция (3440 x 1440), AH-IPS LCD и CrystalClear технологии, които би трябвало да осигуряват възможно най-качествена картина, а също и звук – посредством DTS Sound поддръжка.


Philips ще се опита да ни смае с новите си монитори на IFA

© PCWorld България, pcworld

Демонстриран в Берлин ще бъде новият 27-инчов LCD монитор Philips с UltraClear 5K резолюция. С 14.7 милиона пиксела (5120 x 2880), въпросният дисплей изобразява четири пъти повече съдържание за всеки инч от екрана в сравнение с Quad HD резолюцията. Този нов монитор е снабден и с PerfectKolor технология, която гарантира 99% покритие на цветовото пространство AdobeRGB и един милиард цвята, предварително калибрирани във фабриката. Освен това, въпросният модел е екипиран с уеб камера, MultiView функция за разделяне на екранното пространство на множество области, вградени говорители и матов екран с Flicker-free технология за намаляване на умората в очите. 


Philips ще се опита да ни смае с новите си монитори на IFA

© PCWorld България, pcworld

Цветовата наситеност пък е отведена до максимални нива в новия 27-инчов IPS-ADS Adobe RGB дисплей с Quantum Dot Color IQ технология, който също прави премиерата си на IFA 2015. Според производителя, тази технология осигурява над 50% повече цветове в сравнение с традиционните LED монитори. Тя е и по-достъпна, тъй като е на цена само част от цената на повечето цветово-критични технологии, както и по-ефективна: Quantum Dot Color IQ използва 25% по-малко енергия от сравнимите технологии.


Philips ще се опита да ни смае с новите си монитори на IFA

© PCWorld България, pcworld

На IFA 2015 своя европейския дебют ще отбележи и стойката Ambiglow Plus, създаваща ореол от светлина върху и около себе си, която се синхронизира с изображенията на дисплея и прави гледането значително по-приятно. Ще бъде демонстрирана и фирмената SoftBlue технология, която защитава очите и намалява умората в тях, като потиска излъчването на вредните вълни на синята светлина, но без да жертва точността и качеството на оригиналните цветове.


Philips ще се опита да ни смае с новите си монитори на IFA

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.