AMD Radeon R9 Nano – спецификациите потвърдени

За съжаление, цената на AMD Radeon R9 Nano и досега остава неизвестна, но, ако AMD реши да не взима премия за компактния размер, тази видеокарта може да се окаже истински бестселър. Очаква се продажбите да започнат в рамките на седмица.

След официалното представяне на видеокартите на AMD с графичния процесор Fiji, вероятно много геймъри, предпочитащи компактните компютри очакват с интерес излизането и на последната от тях - AMD Radeon R9 Nano. И основания за това има, тъй като въпросният адаптер се очертава като най-мощната видеокарта за mini-ITX РС-та излизала досега, като при това без пряка конкуренция в обозримо бъдеще. Всъщност изглежда, че AMD Radeon R9 Nano ще бъде не просто бърза копактна видеокарта, но ще притежава и изчислителни възможности, съизмерими с тези на флагмана в линията AMD Radeon R9 Fury X.

За щастие на най-нетърпеливите, чакането няма да продължи още дълго, тъй като продажбите на миниатюрния графичен адаптер AMD Radeon R9 Nano трябва да започнат в рамките на седмица. Малко преди пазарния дебют на изделието бяха потвърдени и неговите основни спецификации – посредством фирмен слайд, до който колегите са се добрали колегите от специализираното издание VideoCardz. Можете да ги разгледате с един поглед на илюстрацията по-долу.


AMD Radeon R9 Nano – спецификациите потвърдени

© PCWorld България, pcworld

За съжаление, цената на AMD Radeon R9 Nano и досега остава неизвестна. Ако се съди по наличната информация обаче, компактната видеокарта ще струва повече от Radeon R9 Fury ($549), най-малкото защото обещава да превъзхожда сериозно въпросния модел по производителност. В същото време бързодействието на AMD Radeon R9 Nano ще е под това на ускорителя AMD Radeon R9 Fury X, който струва $649. От тук следва и логичното предположение, че цената на Nano ще е някъде между тези две стойности – най-вероятно някъде близо до $600.


AMD Radeon R9 Nano – спецификациите потвърдени

© PCWorld България, pcworld

Ако все пак AMD реши да не взима премия за компактния размер, видеокартата Radeon R9 Nano може да се окаже истински бестселър. Устройството обещава доста висока производителност, което, на фона на малкия форм-фактор и скромното енергопотребление, ще оформи продукта като доста привлекателен и до голяма степен дори уникален. Е, съвсем скоро ще разберем със сигурност.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.