5 неща, с които Intel RealSense усъвършенства компютрите

Припомнят ни ги от компанията Lenovo, която интегрира RealSense 3D камерата на Intel в няколко от своите РС продукти, в това число моделите IdeaPad Z51, Lenovo В50 и др.

Ако смятате, че неща като 3D видео-конферентна връзка, компютри, които четат жестове и широко достъпни машини за 3D моделиране и печат са част от бъдещите технологии, може би е време да ревизирате мнението си тъй като те вече са само на една ръка разстояние. Вероятно се досещате, че споменатите технологични новости са достъпни посредством т.нар. 3D камери и по-точно, онази от тях, която вече намира приложение във все повече днешни компютри - Intel RealSense. А сега наред са компютрите на компанията Lenovo.

На своя официален Intel подробно и нагледно описва чудесата, на които ще можем да се радваме благодарение на интеграцията на RealSence технологията в РС техниката, но от Lenovo все пак държат да отбележат специално поне пет неща, които ще можем да правим по-добре с тази технология в техните компютри, като споменават и конкретни модели, в които можем да я намерим. Ето накратко за какво става въпрос:ю

Ергономична работа с компютър

С Intel RealSense камера, интегрирана в модели като например лаптопите IdeaPad Z51, Lenovo В50 и други персонални компютри на марката, много от обичайните ни ежедневни проблеми при работа с компютрите ще изчезнат. Това се отнася с пълна сила за крампите на дясната китка и болките в лактите след дълъг ден на бюрото.  Благодарение на контролируемия чрез жестове компютър обаче, много бързо ще забравите за офисния дискомфорт.

Конференти видеоразговори

3D камерата от ново поколение позволява (р)еволюция на начина, по който се осъществяват конферентните разговори. Сега не само, че шефът ви никога няма да знае дали сте в офиса или не, защото винаги може да променяте фоновия режим, но и ще имате пълен контрол върху вашата видео връзка.


5 неща, с които Intel RealSense усъвършенства компютрите

© PCWorld България, pcworld

3D сканиране

Ако сте почитател на 3D принтирането и моделирането с Intel RealSense, много бързо и лесно можете да се зарадвате на удивителни резултати. Или с други думи, ако винаги сте искали персонализирана фигурка на Мечо Пух, сега вече може да си я създадете сами (досещате се -  с компютрите на Lenovo).

Управление с жестове

Чрез вградения контрол с жестове геймърите могат да играят без да усетят умора в ръцете още поне няколко(стотин) нива. Пък и какъв по-добър начин да поддържаш форма и да тренираш не само мускулите на дланите и челюстта, но и останалите, докато упражняваш най-любимото си занимание – гейминга. 

Hands-free компютър

Кошмарът на всяка модерна домакиня е едновременното преглеждане на рецепта и добавянето на продукти в блендера. Резултатът винаги е един и същ: дисплей, покрит с брашно, захар, сол, босилеки какво ли още не. С Intel RealSense вече е достатъчен  само един елегантен жест и страницата е скролирана надолу. Без докосване, без отпечатъци от пръсти по екрана, без брашно по монитора или клавиатурата на лаптопа.....

 ........

Разбира се, това са само някои от възможните приложения. Още подробности относно това как Intel RealSense може да подобри компютрите ни, или поне тези с марка Lenovo, можете да научите от специалния PDF документ, който компанията си е направила труда да изготви.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.