Модулните шасита CM MasterCase 5 и Pro 5 излизат на пазара

Разширяемите РС шасита CM MasterCase 5 и CM MasterCase Pro 5 дебютират официално днес на ориентировъчни цени около $110 и $140 съответно. На разположение на модърите са и няколко допълнителни аксесоара, а от компанията обещават скоро да има и още такива.

Лесните за ъпгрейд РС шасита с възможности за индивидуален дизайн по желание на потребителя, вече не са само мечта за ентуасиасти, геймъри и любители на мощните компютри. От днес вече официално можем и да си ги купим, тъй като на пазара дебютират новите „екстерирорно разширяеми“  кутии на компанията Cooler Master, за които ви разказахме в началото на юни.

Модулните шасита CM MasterCase 5 и Pro 5

По-точно, на пазара излизат моделите CM MasterCase 5 и CM MasterCase Pro 5, които формират основната част от продуктовата фамилия MasterCase 5. Ориентировъчните цени на въпросните два модела са около $110 и $140 съответно, а заедно с тях, срещу допълнително заплащане, компанията предлага и няколко полезни аксесоара, с които потребителите могат сами да оформят своите РС кутии съобразно личните си нужди и предпочитания.

Сред аксесоарите засега виждаме комплект за страничен прозорец ($25), решетъчен горен капак за пкриване на охладителна система ($17), секции за монтиране на две или три 3,5-инчови HDD ($13/ $15) и гнездо за 2,5-инчови SSD устройства. От компанията изрично подчертават, че с това списъкът с аксесоари не се изчерпва, а скоро ще има и още.


Модулните шасита CM MasterCase 5 и Pro 5 излизат на пазара

© PCWorld България, pcworld

В случай, че сте пропуснали или забравили, ще припомним, че CM MasterCase са първите средноразмерни шасита от тип tower с фабрично заложени възможности за нещо като модинг. Тези РС кутии са създадени с идеята да позволят на потребителя пълен контрол над “форма и функции”, като се базират на нова дизайнерска концепция, наречена FreeForm. Т.е. идеята е потребителите да имат възможност да променят както външността на своето РС шаси, като слагат или махат различни елементи, така и разпределението на вътрешното пространство, което пък определя приоритетите във функционалността.

Според Cooler Master, новите раширяеми шасита на марката вече могат да ссе търсят при местните дистрибутори и търговски партньори, както и в големите онлайн магазини като Amazon или Newegg.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.