Apple подготвя и iPhone 6C

Нискобюджетното устройство ще е първото такова за компанията от 2 години насам

Apple ще пусне на пазара и нискобюджетен модел на iPhone 6 при дебюта на следващия висококачествен телефон на американската компания през септември. Това разкри авторитетното издание evleaks.

Според сведенията компанията вече е преминала в процес на масово производство на по-евтиния модел от популярната серия, който по традиция след петата серия на iPhone ще носи буквата „C” в наименованието си. Това означава, че през септември Apple може да представи на пазара цели три устройства – iPhone 6C, iPhone 6S и iPhone 6S Plus.

Датата на премиерата на смартфоните обаче остава неясно. Смята се, че събитието вероятно ще се проведе в периода между 7-ми и 9-ти септември.

Ако обаче новината за изготвянето на нов нискобюджетен телефон се окаже истина, то това ще е първият случай от две години насам, в който Apple създава подобен продукт. Припомняме ви, че през 2013 г. на пазара редом с iPhone 5 и iPhone 5S дебютира и iPhone 5C. Слабите продажби на по-евтиния смартфон обаче принудиха американския технологичен гигант да загърби тази тактика и с премиерата на iPhone 6 и iPhone 6 Plus така и не видяхме по-евтин модел на телефона.

Едно обаче е сигурно – събитието на Apple през септември ще има защо да се следи зорко. Освен с дебюта на новите iPhone-и, американската компания се смята, че ще използва случая, за да представи и своя нова услуга – Internet TV.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.