Sony вдига цените на услугата PlayStation Plus

Засегнати ще са потребителите във Великобритания

Sony официално разкри, че възнамерява да вдигне цените на абонамента PlayStation Plus за потребителите във Великобритания. Причината за това решение остава неясна, но въпреки всичко от компанията предупредиха, че новите цени ще влязат в сила от 1-ви септември.

Това означава, че британците, които са част от PS Plus, със сигурност от следващия месец ще трябва да отделят повече от 5,50 паунда за месечен абонамент, каквато беше цената досега. Тримесечното заплащане за услугата пък вече няма да е на стойност 12 паунда.

„Посветени сме на това да доставяме възможно най-доброто съдържание и услуга на нашите PS Plus потребители. От 1-ви септември ще вдигнем цената на месечната и тримесечната такса в съответствие със ситуацията на пазара“ споделят от Sony пред Gamespot.

Все още не е ясно дали това означава, че и в другите европейски страни ще последва промяна в тарифата за абонамент на PS Plus. Към момента услугата предоставя най-вече възможност за определени отстъпки за PS4, PS4 и PS Vita игри, а също така е и наложителна, ако искате да играете онлайн мултиплейър игри на PS4.

Също така с PS Plus потребителите получават няколко безплатни игри, които могат да се играят докато абонаментът им е в сила. За този месец предлаганите заглавия са:

  • CastleStorm Complete Edition (PS3, Vita)
  • God of War Ascension (PS3)
  • Lara Croft and the Temple of Osiris (PS4)
  • Limbo (PS4)
  • Sound Shapes (PS4, PS3, PS Vita)
  • Stealth Inc 2: A Game of Clones (PS4, PS3, PS Vita)
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.