Приличен бюджетен гейминг предлага AMD с нов настолен APU чип

На пазара излиза евтин 4-ядрен хибриден процесор от фирмената A-серия на AMD - новият A8-7670K APU, който ще конкурира Core i3 чиповете на Intel. Той ще. ще позволи на бюджетно ориентираните геймъри да спестят пари от дискретна видеокарта, за да си купят нещо друго - например нов FreeSync монитор.

След известен период на затишие от юнските процесорни обновления за масовите гейм лаптопи, AMD показва признаци на съживяване и в бюджетния десктоп сегмент, където изделията на компанията имат нелеката задача да се борят с Core i3 линията на Intel. Така, точно навреме за Windows 10, вчера AMD представи едно интересно ново попълнение в своята А-серия хибридни процесори – 4-ядрения APU модел A8-7670K, който ще бъде предлаган на препоръчителна цена от $118.

Подобно на чипа A10-7870K, който беше представен през май, новият представител на AMD A-Series APU е ориентиран към бюджетно ориентираните геймъри и ентусиасти. Моделът A8-7670K е предназначен за FM2+ цокли и има 4 изчислителни ядра, работещи на базова честота 3,6 GHz, както и 6-ядрена GPU секция, работеща на 757 MHz. Новият процесор осигурява и повечето характеристики, които човек може да очаква от един модерен хибриден чип, включително поддръжка за фирмените графични технологии Virtual Super Resolution и  FreeSync.

На практика, новият APU чип на AMD е едно стъпало надолу в процесорната йерархия под представения през май дебютен Godavari A10-7870K, но според компанията, той е достатъчно мощен, за да се справя с лекота с многозадачни товари и поточно видео под Windows 10. Според AMD, с него потребителите ще могат също без проблем да „покосяват всички врагове в популярните онлайн игри като Counter Strike: Global Offensive”.

На цена от $118 новият A8-7670K APU определено звучи като добра сделка, която ще позволи на бюджетно ориентираните геймъри да спестят пари от дискретна видеокарта, за да си купят например FreeSync монитор. Всъщност струващият само $32 повече A10-7870K също си остава подходяща алтернатива за тази цел.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.