Видеокартата GTX 980 Ti става по-добра с нов ASUS Strix модел

Direct CU III система с патентован троен вентилатор със заострена перка за 30% по-добро охлаждане, 3 пъти по-тиха работа и 0dB безшумен режим подобряват ще гейминга с новата видеокарта Strix GTX 980 Ti, обещават от ASUS

Традиция за големите хардуерни производители е да подобряват референтите видеокарти от NVIDIA и AMD със свои оригинални технологични решения. Сред най-активните в това отношение е компанията ASUS, която, месец след излизането на ускорителя NVIDIA GeForce GTX 980 Ti, представи значително усъвършенстван вариант в лицето на модела Strix GTX 980 Ti.

Не е трудно да се досетим, че тук става въпрос за видеокарта, предназначена най-вече за гейминг, която както обикновено за такъв клас продукт на марката се отличава с висока производителност и подсилена конструкция за подобрена надеждност и дълъг живот. Освен това, новият графичен ускорител ASUS Strix GTX 980 Ti се характеризира с увеличени честоти на процесора (до 1291MHz в гейминг режим и 1317MHz в OC режим), което според компанията осигурява до 24% по-висока производителност при игри (по-точно в Тhe Witcher 3) в сравнение с базовите варианти на 980 Ti.

Отличителна особеност на тази видеокарта е и фирменото решение за охлаждане DirectCU III. То използва две 10мм охладителни тръби директно свързани с графичния процесор, и троен вентилатор със заострена перка, осигурявайки според производителя подобрява до 30% по-добро охлаждане и 3 пъти по-тиха работа в сравнение със стандартното решение. Предвиден е и 0dB режим на работа, който спира ротацията на вентилатора напълно в леки гейминг сесии и елиминира напълно шума.

Надеждността на видеокартата пък е подобрена посредством специален подбор на електронните компоненти, реализиран посредством технологията технологията ASUS Auto-Extreme (описана във видеото по-долу) и т.нар. Super Alloy Power II компоненти, които повишават ефективността, докато намаляват загубата на енергия, бръмченето при натоварване и термалната динамика.

Разбира се, предвидена е и подобаваща софтуерна окомплектовка. В случая тя включва потребителски интерфейс GPU Tweak II за по-лесна настройка и овърклок на картата, както и Gaming Booster функция за автоматично оптимизиране на РС системата за игра. Включен в пакета е и едногодишен премиум лиценз за инструмента XSplit Gamecaster  ($99), който позволява на геймърите да стриймват или записват лесно играта си, без да излизат от нея. 

За съжаление, от ASUS не назовават цената на новата си видеокарта Strix GTX 980 Ti, въпреки, че останалата официална информация за модела е доста щедра откъм подробности.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.