Цените на процесорите Skylake бяха публикувани от Intel

На този етап публикуваните от Intel цени за Skylake са с около 13–19 % по-високи в сравнение с официалните цени на процесорите Haswell и Devil’s Canyon, но има вероятност те да паднат веднага след официалния анонс на чиповете от следващо поколение.

Почитателите на изделията на Intel вероятно вече очакват с нетърпение официалния анонс на процесорите от поколение Skylake, които ще донесат на масовия РС пазар дългоочакваната поддръжка за DDR4 паметите. А както е известно още от май месец насам, дебютантите за това CPU поколение ще са чиповете Core i5-6600K и i7-6700K с разблокиран множител. Естествено, ентусиастите със сигурност се интересуват и от цените на тези процесори, а в Intel явно са наясно с това, защото нямат намерение да ни държат под напрежение – тези дни от компанията публикува сама тази ценна, или по-точно ценова, информация.

Става въпрос за цени, които са в сила за потребителите, имащи намерение да направят предварителна поръчка за един или няколко от новите процесори Intel Skylake. Неприятният момент е, че публикуваните от корпорацията цени за Skylake са с около 13–19 % по-високи в сравнение с официалните цени на процесорите Haswell (и Devil’s Canyon). А към тях ще трябва да се добави и цената на охладителя, тъй като retail версиите на Skylake няма да бъдат окомплектовани с фирмени системи за охлаждане (т.нар. бокс охладители).


Цените на процесорите Skylake бяха публикувани от Intel

© PCWorld България, pcworld

За успокоение на Intel феновете все пак е редно да отбележим, че е рано за разочарования. Работата е там, че пазарните цени, както и тези за предварителна поръчка, обикновено са по-високи от официалните препоръчителни. Това значи, че веднага след официалния анонс на Skylake чиповете, техните цени най-вероятно ще паднат донякъде.

Intel Skylake

Остана да припомним, че Intel ще анонсира и покаже за първи път чиповете Skylake на предстоящия си форум за разработчици IDF 2015, който ще се проведе от 18и до 20и август в Сан Франциско. Всъщност много е вероятно очакваният анонс да се състои дори две седмици по-рано – по време на изложението Gamescom, което ще се проведе в периода 5-9 август в Германия.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.