Удачният РС ъпгрейд според ADATA - SSD диск Premier SP600NS34

Компанията ADATA Technology пуска на пазара нов SATA 6Gb/s SSD от фамилията Premier, който е енергоикономичен и доста компактен, благодарение на M.2 изпълнението, което го прави подходящ ъпгрейд както за настолни РС системи, така и за лаптопи и дори ултрабук машини.

Когато преди седмица-две ви предложихме няколко причини да запазите стария компютър, вместо да купувате нов, припомнихме и един от най-ефективните начини за ъпгрейд – посредством замяна на системния магнитен хард диск с полупроводников такъв. Е, ако вече се оглеждате за подходящи решения, компанията ADATA Technology например току що обяви едно такова – в лицето на новия си SSD модел Premier SP600NS34.

Както виждате на снимката, този нов полупроводников диск не е със стандартно изпълнение за монтаж в 2,5-инчово гнездо, а е във формат M.2 2242 и използва SATA 6Gb/s интерфейс. Удобството на това решение е, че то може да се използва както за ъпгрейд на настолни РС системи, така и за лаптопи и дори ултрабук машини.

Според официалната информация, новият SSD ADATA Premier SP600NS34 се предлага с капацитети 128GB и 256GB, а компактните габарити (22 x 42 x 3.5 mm) не са съпроводени с компромиси по отношение на производителността. Благодарение на контролера JMicron скоростта при последователно четене достига 540MB/s, а максималната скорост при четене/запис на пакети от 4K в произволен ред е до 67K/68K IOPS (входно-изходни операции в секунда), отбелязват от ADATA. Освен това, моделът поддържа и технологията DEVSLP (DeviceSleep), която намалява консумацията на енергия и, съответно, помага за удължаване на времето за автономна работа при монтаж в мобилен компютър.

Полупроводниковият диск ADATA Premier SP600NS34 поддържа също и Intel Smart Response технологията, която автоматично разпознава най-често използваните данни и приложения и ускорява стартирането им. Интересно решение е и интегрираният в устройството за съхранение DDR3 DRAM кеш-буфер, с който, според производителя, се постига до два пъти по-висока производителност опри четене/запис в сравнение с SSD без DRAM кеш. Осигурена е също хардуерна корекция на грешките BCH ECC (Error Correction Code) със скорост до 72bits/1KB, което със сигурност подобрява надеждността при работата с данните. 

От ADATA припомнят още, полупроводниковите дискове на марката вървят и с възможността за безплатно сваляне на софтуера SSD Toolbox, който улеснява конфигурирането, мониторинга, диагностиката, системните настройки и актуализирането на фърмуера за SSD продуктите на марката.

За съжаление, на този етап от ADATA пропускат да съобщят на каква цена ще можем да си купим този иначе удачен РС ъпгрейд.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.