FreeSync поддръжка идва и с достъпни монитори от AOC

Новите монитори AOC G2460PF и G2770PF осигуряват гладко възпроизвеждане и прецизна синхронизация с AMD FreeSync-съвместими видеокарти съответно срещу 624 и 780 лева.Очакваме ги на пазара през септември.

Една от отличителните черти на новото поколение видеокарти от AMD, включително тези с преименувани графични процесори, е технологията FreeSync, която синхронизира работата на графичния адаптер с честотите на опресняване на монитора и елиминира накъсването и засичането на изображенията, обикновено произлизащи от липсата на такава синхронизация. Естествено, за да се възползваме от предимствата на това решение, ни е нужен и подходящ монитор с поддръжка за него, но хубавото е, че все повече производители на дисплеи започват да предлагат такива. Пореден такъв анонс идва от компанията AOC, която представи първите два свои монитора с поддръжка на FreeSync.

В случая гладко възпроизвеждане на игри и други радости за геймърските очи са призвани да предоставят моделите AOC G2460PF и G2770PF, които на всичкото отгоре ще осигуряват подобренията “на цената на предходните модели от серията”. Това ще рече, че когато се появят на пазара през септември мониторите техните препоръчителни крайни цени ще бъдат съответно 624 и 780 лева (с ДДС).


FreeSync поддръжка идва и с достъпни монитори от AOC

© PCWorld България, pcworld

Освен с относително достъпни цени и FreeSync поддръжка въпросните два нови монитора от AOC се отличават и с други привлекателни за геймърите (и не само) характеристики. Сред тях са например честотата на опресняване на картината от 144 Hz и времето за реакция на пикселите от 1 ms, както и динамичното контрастно съотношение от 80 милиона към едно. Добре дошла за зрителите сигурно ще е и фирмената технология i-Care, която намалява напрежението и умората в очите. Предвидена е дори Kensington Security Lock ключалка, която обезопасява монитора по време на LAN партита и елиминира опасността някой да си го “заплюе” и отнесе у дома, докато собственикът му не е наоколо.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.