Истинските цени на AMD Radeon 300 внушават оптимизъм

Уточнените цени на новите видеокарти от серията AMD Radeon 300 изглеждат далеч по-достоверно, по-привлекателно и по-конкурентноспособно, като нито една от новите видеокарти не струва повече от $400.

Случаите, когато се радваме на невярна информация се броят на пръсти, но този е точно такъв – за щастие, публикуваната преди седмица информация за цените на 3хх серията видеокарти на AMD не се потвърди. Твърде големите цифри звучаха нелогично още тогава, но сега онлайн ресурсът WCCFTech ги развенча напълно, като съобщи уточнените и, надяваме се, истински цени на видеокартите от серията AMD Radeon 300. Както можете да се уверите сами от таблицата по-долу, те изглеждат далеч по-привлекателно и по-конкурентноспособно.

Нито една от новите видеокарти не е с цена над $400, което изглежда съвсем реалистично, като се има предвид използването на стари графични процесори. Пак от гледна точка на цената моделът Radeon R9 390X като че не изглежда толкова интересно на фона на GeForce GTX 970, но пък знаем, че подобрената версия на графичния процесор Hawaii ще има по-високи тактови честоти, а, освен това, решенията на NVIDIA в този клас не могат да се похвалят с толкова много видеопамет.

Както се очакваше, в отделна категория попада ускорителят Radeon R9 380X, базиран на пълна GPU версия Tonga с активиран 384-битов контролер за паметта. За съжаление, именно този модел все още представлява черна дупка в информацията – не се знае не само цената му, но дори и обема на видеопаметта. Много е вероятно обаче да става въпрос за 6 GB, иначе тази видеокарта няма да изпъква особено дори на фона на Radeon R9 380.


Истинските цени на AMD Radeon 300 внушават оптимизъм

© PCWorld България, pcworld

 

Съвсем добре изглеждат също и цените в базовия клас, където AMD графичните решения с процесори Pitcairn и Bonaire, предлагани съответно срещу $139 и $107, ще се състезават с NVIDIA GM107 играчите в лицето на GeForce GTX 750 Ti и GTX 750. Тук продуктите на AMD ще са по-бързи, което значи, че ще бъдат и по-предпочитани от геймърите с по-ограничени бюджети. Нищо чудно NVIDIA да реагира, като понамали цените и на своите бюджетни видеокарти. Което, разбира се, ще бъде добре дошло за пестеливите почитатели на компютърния гейминг.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.