Докато чакаме Skylake, Intel ни предлага процесори Broadwell-H

Серията процесори Broadwell-H, предназначена за настолни и мобилни компютри, се отличава с графични ядра Intel Iris Pro 6200, която според компанията осигурява двойно по-висока 3Д производителност в сравнение с Core i7-4790S чиповете от предишното поколение.

Докато много от РС потребителите чакат анонса на следващото поколение "Skylake" процесори на Intel, корпорацията изстреля още един залп от своето пето поколение Core чипове – изделия, носещи кодовото обозначение Broadwell-H и предназначени за настолни и мобилни компютри. На пазара въпросните Broadwell-H чипове ще се разпространяват като членове от Core i7-5xxx фамилията.

Графиката е основен акцент в Broadwell-H

Основна отличителна черта, поне при 9 от 10-те нови модели, чиито характеристики са показани в таблицата по-долу, е включването на графичното ядро Intel Iris Pro 6200, което според Intel осигурява двойно по-висока 3D производителност в сравнение с Core i7-4790S чиповете от предишното поколение. Освен това новите процесори ще са с 35% по-бързи при видео обработка и 20% по-производителни като цяло, твърдят още от компанията.


Докато чакаме Skylake, Intel ни предлага процесори Broadwell-H

© PCWorld България, pcworld

Сред десетте нови процесора, които ще бъдат част от Broadwell-H фамилията, виждаме както 47-ватови, така и 65-ватови модели. Всички нови CPU чипове от това семейство са предназначени за работа с многото  Intel Z97-базирани дънни платки на пазара.


Докато чакаме Skylake, Intel ни предлага процесори Broadwell-H

© PCWorld България, pcworld

Според Intel, новите процесори ще са отличен избор за mainstream геймърите, които си падат най-вече по онлайн игри. Според корпорацията графичната им производителност е достатъчно висока, за да осигури 147 fps кадрова честота за League of Legends. Резолюция не се споменава, но пък компанията разкрива наличието на интересен уеб проект, наречен Gameplay.Intel.com, с който от този месец потребителите ще могат да откриват най-оптималните и лабораторно тествани настройки за новите графични ядра в процесорите на гиганта.


Докато чакаме Skylake, Intel ни предлага процесори Broadwell-H

© PCWorld България, pcworld

 

Защо всичко това има значение?

Новите Broadwell-H чипове може да се окажат много навременно освежение за РС техниката, като се има предвид, че ще се появят на пазара по същото време, когато ще излезе официално и Windows 10: системите с новите Broadwell-H процесори би трябвало да се появят на пазара през следващите месец-два. Наистина, това може би не са точно процесорите, които Intel иска да продава в големи количества (което е в сила за Skylake), но затова пък именно това са процесорите, които са достъпни сега и които хардуерни доставчици и потребители, ще използват реално през следващите няколко месеца – поне докато не станат факт масовите наличности от подходящи Skylake изделия.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.