CM MasterCase - нов етап в развитието на модулните РС шасита

CM Master Case е първото средноразмерно шаси от тип tower с т.нар. екстериорна разширяемост, което слага началото на цяла нова серия компютърни кутии, създадени с идеята да позволят на потребителя пълен контрол над форма и функции.

Разтегателните или поне лесни за ъпгрейд РС шасита са отдавнашна мечта на ентуасиасти, геймъри и любители на мощните компютри, а Cooler Master е една от компаниите, които не от вчера се грижат за реализацията на тази идея. Плодовете на тези усилия съвсем не са малко, но с началото на Computex 2015 добре познатата компания представи поредния интересен от тях, който идва в лицето на модулното шаси MasterCase.

По думите на производителя новата кутия CM Master Case е първото средноразмерно шаси от тип tower с т.нар. екстериорна разширяемост. Това ще рече, че шасито е с фабрично заложени възможности за нещо като модинг.

Всъщност CM Master Case е само началото на цяла нова серия компютърни кутии, създадени с идеята да позволят на потребителя пълен контрол над “форма и функции”, като се базират на нова дизайнерска концепция, наречена FreeForm. С други думи потребителите имат възможност да променят както външността на своето РС шаси, като слагат или махат различни елементи, така и разпределението на вътрешното пространство, което пък определя приоритетите във функционалността.

Така благодарение на своя FreeForm дизайн, новите шаситa на Cooler Master могат да се превъплъщават в различни конфигурации и позволяват на потребителите да ъпгрейдват, вместо да сменят своите РС кутии. Разбира се, всичко е направено така, че монтажът и демонтажът на панели, вратички, функционални блокове и отделни модули да става съвсем лесно и без инструменти.


CM MasterCase - нов етап в развитието на модулните РС шасита

© PCWorld България, pcworld

Например показаното на Computex 2015 шаси Cooler Master MasterCase 5 всъщност има три отделни “итерации”  - MasterCase 5, MasterCase Pro 5 и MasterCase Maker 5. Първата се отличава с две удобни дръжки в горната част и стандартна вратичка, втората Pro версия добавя капак с възможности за монтаж на водно охлаждане, а Maker хваща окото с по-изтънчени линии и открит вентилаторен панел отпред. Как изглежда всичко това всъщност можете да видите и сами на официалната страница на Cooler Master MasterCase.


CM MasterCase - нов етап в развитието на модулните РС шасита

© PCWorld България, pcworld

Кога ще можем да си ги купим? От Cooler Master обещават модулните шасита MasterCase 5 и MasterCase Pro 5 да са достъпни на пазара през август. Цени за момента не се уточняват.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.