Сгъваемите дисплеи на смартфоните не са далеч?

В Samsung от години работят над създаването на смартфони, снабдени със сгъваеми дисплей, но за първи път се появяват признаци, че компанията е готова да внедри разработките си и в готови продукти.

Огънатите и гъвкави дисплеи на телефони (и телевизори) с един от хей-тек хитовете на днешния ден, както показват устройства от рода на Galaxy Note Edge и Galaxy S6 edge, но утрешния принадлежи на сгъваемите. По реализацията на тази идея работят инженерите на Samsung и то от  сравнително отдавна, а изглежда дадените преди години обещания няма да са напразни.

Така, след като преди време представители на Samsung вече демонстрираха, прототипи на такива сгъваеми дисплеи, сега за първи път се появяват признаци, че компанията е готова да внедри разработките си и в готови продукти. Според информация от специализирания ресурс GSMarena, в южнокорейския гигант вече създават първия в света смартфон, снабден със сгъваем дисплей – проект, засега известен под кодовото наименование V или Valley.

Flexible display

За съжаление, това е и цялата известна засега информация около въпросното ново мобилно устройство. Дали това няма да е следващия Galaxy смартфон? От Samsung засега мълчат, макар че преди две години бяха доста по-словоохотливи.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.