G-SYNC технологията ще подобрява гейм визията и в лаптопите

Първите лаптопи с G-SYNC поддръжка ще бъдат показани само след броени часове – по време на изложението Computex 2015. На по-късен етап, решението за кадрова синхронизация G-SYNC на NVIDIA може също така да влезе във VR шлемовете и в други мобилни устройства.

Драматичното подобрение на производителността и качеството на гейминг забавленията в лаптопите може да е само добре дошло. Точно това се готви да ни осигури NVIDIA, като направи своята дисплейна технология G-SYNC достъпна и за мобилния сегмент.

Както вече сме ви информирали, технологията G-SYNC работи, като елиминира артефактите и накъсванията по време на игра, предизвикани от недобра синхронизация на кадрите между видеокарта и монитор. С G-SYNC графичните процесори се свързват директно с екраните по начин, който дава възможности изображенията в игрите да бъдат показвани с по-висока кадрова честота. А тази по-висока честота, както е добре известно, оставя далеч по-приятни впечатления от самата игра. 

За добро или не, досега технологията G-SYNC беше достъпна само в няколко модела монитори от Asus, Acer, AOC и BenQ, но осигуряването на решението и за лаптоп сегмента може би в крайна сметка ще допринесе за по-широкото му разпространение. За съжаление, и в лаптопите технологията за кадрова синхронизация на NVIDIA ще работи, само ако мобилните компютри са оборудвани с GeForce графични адаптери, които я поддържат – поне засега.


G-SYNC технологията ще подобрява гейм визията и в лаптопите

© PCWorld България, pcworld

Затова пък първите лаптопи с G-SYNC панели ще бъдат показани само след броени часове – по време на стартиращото утре изложение Computex 2015 компании като Asus, Gigabyte, Clevo и MSI ще демонстрират няколко такива свои ноутбуци. Всички споменати производители ще покажат мобилни компютри със 17,3-инчови 1080p екрани и GeForce GTX 980M/970M графични карти. Gigabyte и Clevo ще демонстрират и 15,6-инчови лаптопи с поддръжка на тази технология. Според представители на NVIDIA, в близко бъдеще кадровата синхронизация с G-SYNC може също така да влезе във VR шлемовете и в други мобилни устройства.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.