Пристига A10-7870K – дебютният Godavari APU на AMD без “юзди”

Разблокираният множител е само едно от предимствата, с които AMD се надява да изкушава геймъри и РС ентусиасти посредством първия си APU A-Series хибриден процесор от поколение Godavari. Добра цена, солидна графика и лесен ъпгрейд са някои от останалите.

Вчера се състоя едно дългоочаквано събитие в света на процесорите ... или поне в онази негова част, която се управлява от компанията AMD. Става въпрос за пазарната премиера на най-новото попълнение във фирмената гама хибридни процесори от А-серия - A10-7870K APU, който трябва да освежи съществуващата линия чипове с кодово име “Kaveri”.

AMD A10-7870K APU  е изделие от флагмански клас, част от поколението с кодово име Godavari и е предназначен за работа с цокли Socket FM2+, което значи, че моделът се поддържа от съществуващата екосистема от дънни платки и ъпгрейдът с него е лесен. Процесорът е оборудван с четири изчислителна ядра, базирани на архитектурата Steamroller, работещи на номинална тактова честота от 3,9 GHz.и с възможности за динамичен овърклок до 4,1 GHz. Привлекателен за геймъри и ентусиасти ще е и наличието на разблокиран множител, който позволява още по-голямо увеличение на честотата.


Пристига A10-7870K – дебютният Godavari APU на AMD без “юзди”

© PCWorld България, pcworld

В състава на този хибриден процесор влиза и “8-ядрен” графичен блок, базиран на архитектурата GCN. Той съдържа 512 потокови процесора, 32 текстурни модула (TMU) и 8 блока за растеризация (ROP), а работната му честота е 866 MHz. Гтрафичното ядро поддръжа модерни технологии като FreeSync и DirectX 12, а процесорът като цяло може да работи в тандем и с най-новите PCIExpress 3.0 графични карти за гейминг при Ultra HD резолюции.


Пристига A10-7870K – дебютният Godavari APU на AMD без “юзди”

© PCWorld България, pcworld

28-нанометровият чип AMD A10-7870K е снабден също с 4 МВ кеш от второ ниво и контролер за оперативна памет от тип DDR3-2133. Според официалните спецификации, максималната стойност на разсейваната топлинна енергия (TDP) е 95 W.


Пристига A10-7870K – дебютният Godavari APU на AMD без “юзди”

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация от компанията, цената на A10-7870K APU процесора е $137, като моделът вече се предлага в редица онлайн магазини.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.