Sony може скоро да намали цените на PS4 и PS Vita?

Според изтекъл в Мрежата фирмен документ, цената на PS4 може да бъде намалена от $400 на $350, а тази на PS Vita - от $200 на $90.

Промоциите са обичайна практика за всички компании по света, а голяма част от геймърите обикновено с нетърпение очакват тези на Sony, която периодично пуска по-атрактивни оферти за своите игрови конзоли. Нещо подобно изглежда ще се случи съвсем скоро, ако се вярва на изтекъл в Мрежата документ, който загатва за очаквано не след дълго намаление на цените на PS4 и PS Vita.

Казано по-точно, във въпросният документ се споменават т.нар. ARV цени (average retail value – средна цена за продажби на дребно). Разбира се, цените на конзолите в различните региони и дори магазини може да се размиват донякъде, но ARV стойността обикновено е доста близка до крайната цена, така че при отклонения от порядъка на $50 и $110 почти със сигурност означават намаления.

Дали Sony не разчиства складовете заради предстоящ анонс на нова мобилна конзола?

Та според изтеклата информация, цената на PS4 може да бъде намалена от $400 на $350, а тази на PS Vita - от $200 на $90. Тук намалението за PS4 изглежда съвсем правдоподобно, но повече от двойното намаление на цената на PS Vita може да означава или за промоция на старата версия на джобната конзола, или за това, че Sony смята да изчисти складовите наличности на Vita – може би във връзка с предстоящ анонс на нов модел.

За официална информация по темата за конзолните намаления на Sony може да се наложи да почакаме до старта на изложението E3, което се открива на 15 юни.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.