Изясни се графикът за излизане на Intel Skylake чиповете

Първите процесори Intel Skylake на пазара ще бъдат CPU чиповете за ентусиасти от серията Skylake-S — моделите Core i7-6700K и Core i5-6600K с разблокирани множители, които може да са по магазините още през август. До януари 2016 чиповете Skylake ще покрият и останалите основни РС сегменти.

Още през февруари се разбра, че Intel смята да обяви 14-нанометровите си CPU чипове от фамилията Skylake през август, но графикът за пазарния дебют на различните техни версии оставаше неясен. Сега обаче авторитетни онлайн източници разкриха тази информация, като публикуваха ориентировъчните дати за излизането на тези процесори от следващо поколение.

Според наличната информация, Intel ще анонсира и покаже за първи път чиповете Skylake на предстоящия си форум за разработчици IDF 2015, който ще се проведе от 18и до 20и август в Сан Франциско. Предполага се, че на това мероприятие ще бъдат показани и работещи РС системи, базирани на новата хардуерна платформа, включително хибридни и ултрапортативни машини.


Изясни се графикът за излизане на Intel Skylake чиповете

© PCWorld България, pcworld

Но да се върнем на графика. Според публикуваната програма, за която се твърди, че е окончателна, първите процесори Skylake на пазара ще бъдат CPU чиповете за ентусиасти от серията Skylake-S — моделите Core i7-6700K и Core i5-6600K с разблокирани множители. Те може да се появят по магазините още през август. Малко по-късно – през септември – трябва да дебютират още осем Skylake-S процесора, предназначени за настолни компютри.


Изясни се графикът за излизане на Intel Skylake чиповете

© PCWorld България, pcworld

Както се вижда от таблицата, за септември е насрочен и  пазарният дебют на редица Core M процесори от фамилията Skylake-Y с намалено енергопотребление, а така също и на множество изделия от сериите Skylake-U и Skylake-H, предназначени за РС-та за масовия пазар и за производителни системи.

Мощните чипове от това поколение за лаптопи и първите решения Xeon Skylake ще се появят през октомври-ноември, а следващото попълнение в процесорния Skylake асортимент се очаква през януари 2016 г.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.