Microsoft ще бори хромбуците със 150-доларови Windows-лаптопи?

Поне два модела евтини Windows (10?)-базирани лаптопи са подготвили в Microsoft, които планират да ги пуснат на пазара към средата на годината.

Към днешна дата и най-евтините Windows-базирани ноутбуци са в ценовия диапазон от над 500 лв. (т.е. поне 250 евро или най-малко $300+ ), а този факт оставя известна пазарна ниша и за преносими компютри от налагания от Google тип “хромбук”. В Microsoft обаче изглежда не харесват тази ситуация и смятат да попритиснат Chromebook сегмента, пускайки още по евтини Windows лаптопи. Според най-пресните слухове, цитирани от онлайн източници, към средата на годината, вероятно с излизането на Windows 10, корпорацията ще пусне на пазара поне два евтини лаптоп модела с цена от около $150.

Както сигурно знаете, цената на различните хромбук модели варира в относително широки граници, но евтините от тях струват средно около $200. Засега от Google все още не се решават да преминат на евтините Rockchip процесори, както се заканват от известно време насам, а Microsoft изглежда се кани да се възползва от ситуацията, като пусне по-евтини лаптоп с Windows вместо с Chrome OS.

Според наличната информация, един от тези планирани за пускане евтини Windows лаптопи ше се разпространява чрез специални канали по учебните заведения по света, където ще се предлага за  $179. Вторият модел ще се разпространява по магазините под различни марки, а цената му ще започва от $149.

За въпросните ноутбуци се знае също, че ще имат 11,6 инча диагонали на екрана, ще работят под управлението на Windows (очевидно), а хардуерната конфигурация под капака (за която всъщност няма достоверни данни) ще зависи от целевия ценови диапазон и ще варира в доста широки граници.


Microsoft ще бори хромбуците със 150-доларови Windows-лаптопи?

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.