Мобилният печат става още по-лесен с нови принтери от Xerox

С новите цветни принтери Xerox Phaser 6020/6022 и мултифункционални устройства WorkCentre 6025/6027 отпечатването от смартфон, таблет или лаптоп е съвсем лесна работа, уверяват от компанията.

Офис служителите често разчитат на мобилни устройства, за да свършат работата си и очакват да могат да отпечатват през целия ден, независимо, дали работят от бюрото си, по време на конференция, от залата за почивка или от дома си. Въпреки това, скорошно проучване на IDC показва, че само половината от потребителите на мобилни устройства имат възможност да отпечатват от тях в рамките на собствената си компания, а само една трета – „в движение“.

За да облекчи и всички останали, които желаят това, компанията Xerox е създала нови устройства за офис печат, които опростяват процеса така, че специалистите могат да отпечатват по всяко време, от всяка точка и всяко мобилно устройство.

В случая става въпрос за цветните принтери Xerox Phaser 6020/6022 и мултифункционалните устройства WorkCentre 6025/6027, които се отличават с лесни настройки и бърза инсталация. Според производителя, те са лесни за употреба, дори за офиси без ИТ екипи на място и предлагат ярки изображения, характерни за по-големите и по-скъпи машини.

 С тях потребителите могат да отпечатват имейли, снимки и офис документи от устройствата, които ползват ежедневно – лаптопи, таблети и смартфони. Вградените възможности за защита и Wi-Fi на машините улесняват избора на мястото им в офиса. Wi-Fi Direct, Apple AirPrint и Google Cloud Print улесняват печата, без да се налага да бъдат сваляни и инсталирани приложения или драйвери за печат.

Phaser 6020/6022 и WorkCentre 6025/6027 имат и опростени безжични настройки, а в драйвера на устройствата е включена функционалност Paper Setup Navigator, с чиято помощ потребителите избират стъпка по стъпка типа и размера хартия, необходима за изпълнение на задачата (вкл. пликове, картички, етикети и рециклирана хартия). Така се елиминира загубата на време, излишни предположения, опити и грешки при избор на хартията.


Мобилният печат става още по-лесен с нови принтери от Xerox

© PCWorld България, pcworld

Капацитетът за хартия на четирите устройства е до 150 листа (основна тава), с тегло от 60 до 163 gsm. Моделът WorkCentre 6027 се предлага с тава за директно подаване: 15 листа, което спестява време при копиране, изпращане на факс и сканиране на документи от повече страници.

Служителите от малките офиси могат да се радват и на други предимства като по-висока скорост (Phaser 6022 и WorkCentre 6027 отпечатват 18 стр./мин. при цветен и черно-бял печат), високо качество на изображението (1200 x 2400 dpi) и голям сензорен дисплей (в WorkCentre 6027), който опростява навигацията през всички възможности на устройството.

От компанията не съобщават ценова информация за новите си устройства за офис печат, но твърдят, че те вече са налични в дистрибуторската мрежа на Xerox България.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.