Геймърска карта GTX960M ускорява новия ASUS ZenBook Pro UX501

ASUS характеризира новия си ултрабук ZenBook Pro UX501 като елегантен лаптоп с висока производителност, с впечатляващ 4K/UHD мултитъч IPS дисплей и с най-бързия в света SSD диск.

Вчера компанията ASUS обяви ново високопроизводително допълнение към своята ултрабук фамилия ZenBook. То идва в лицето на модела ZenBook Pro UX501, който според производителя е предназначен за потребителите, които търсят върхова производителност.

Устройството се отличава с компактен корпус с дебелина само 20,6 мм, в който обаче са побрани някои от най-мощните към момента хардуерни компоненти: четириядрен процесор Intel Core i7-4720HQ, 16GB RAM, геймърска видеокарта NVIDIA GeForce GTX 960M с 4GB GDDR5 видеопамет и, по думите на компанията, “най-бързия в света” 512GB PCI Express (PCIe) x4 SSD диск, който гарантира максимално бързото стартиране на операционната система и работата с файлове. ZenBook Pro UX501 се предлага със следващото поколение двубандов 802.11ac Wi-Fi модул, осигуряващ скорост на трансфер на данни до 867Mbit/s.

Новият ASUS ZenBook Pro UX501 хваща окото и със своя 15,6-инчов VisualMaster мултитъч дисплей, който поддържа 4K/UHD 3860x2160р резолюция. Той се отличава внушителната гъстота на пикселите от 282ppi на инч, а IPS панелът осигурява зрителен ъгъл от 178° и покрива доста широка цветова гама - 72% NTSC, 74% Adobe RGB и 100% sRGB. Освен това, технологията ASUS Splendid оптимизира настройките на дисплея за всяка среда. Тя осигурява три предварително създадени профила - Vivid за снимки и видео, Eye Care за намаляване на нивата на синята светлина и умората на очите, и Normal за всекидневна работа. Разбира се, има възможност и за прецизна ръчна настройка.


Геймърска карта GTX960M ускорява новия ASUS ZenBook Pro UX501

© PCWorld България, pcworld

Производителността често идва за сметка на времето за автономна раобта, но литиево-полимерната батерия с голям капацитет (96Wh)  на ZenBook Pro UX501, в съчетание с иновативна система за охлаждане, предоставя на потребителите възможност да използват устройството без адаптер  в продължение на повече от 6 часа, подчертават още от ASUS.

От висок клас е и аудио системата на ултрабука аудио система, която е базирана на технологията ASUS SonicMaster Premium с ICEpower и подпомагана от специалния AudioWizard софтуер за настройка.

За съжаление, от ASUS не уточняват цената и сроковете за пазарна наличност на новия си ултрабук.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.