Google обяви второто поколение на лаптопа си Chromebook Pixel

Обновеният Chromebook Pixel е оборудван с процесор Intel Core i5/i7 и два порта USB 3.1 Type-C, а цената му е малко по-ниска от тази на оригиналния модел.

Преди две години Google представи ноутбука си Chromebook Pixel от първо поколение с идеята да обедини в един продукт най-добрия хардуер, софтуер и дизайнерски решения и да поощри независимите производители да създават повече продукти от тип “хромбук”. Дали компанията е успяла или не е отделен въпрос, но факт вече е и второто поколение на Chrome OS, базирания Chromebook Pixel.

Както може да се види на снимките, външно новият Chromebook Pixel не се отличава с нищо от предшественика си. Преносимият компютър има сензорен мултитъч екран с диагонал 12,85 инча и резолюция 2560х1700 пиксела (което съответства на съотношение на страните 3:2 и плътност от 239 пиксела на инч). Максималната яркост на екрана е 400 кд/м2, а зрителният ъгъл е 178 градуса.


Google обяви второто поколение на лаптопа си Chromebook Pixel

© PCWorld България, pcworld

Базовата конфигурация на новуия модел съдържа процесор Intel Core i5 с тактова честота 2,2GHz, 8 GB RAM и 32GB памет за съхранение, но има и по-производителна версия, която е базирана на процесор Core i7, работещ на 2,4GHz, допълнен с 16GB оперативна памет и 64GB място за съхранение.


Google обяви второто поколение на лаптопа си Chromebook Pixel

© PCWorld България, pcworld

 


Google обяви второто поколение на лаптопа си Chromebook Pixel

© PCWorld България, pcworld

С оглед на комуникациите са предвидени модули Wi-Fi 802.11ac 2×2, Bluetooth 4.0 и LTE (като опция). Освен това лаптопът е екипиран с два порта USB 3.1 Type-C, осигуряващи 10 Gb/s пропускателна способност, USB 3.0 конектора, слот за SD карти-памет, 720p уеб-камера с широкоъгълен обектив, стерео говорители, микрофонен масив и жакове за слушалки и външен микрофон. Отбелязване заслужава и клавиатурата, която е със светодиодна подсветка и стъклен тракпад.

По данните на производителя, времето за автономна работа на новия Chromebook Pixel възлиза на около 12 часа. Подчертава се също, че за 15 минути зареждане може да се “налее” енергия, достатъчна за 2 часа автономна работа на устройството, което е оборудвано с алуминиев корпус с размери 297,7х224,6х15,3 мм и тегло 1,5 кг.

Цената на новия Chromebook Pixel е $999 за базовата или $1299 за по-производител-ната версия. Както обикновено, като бонус купувачите на  Chromebook Pixel получават 1TB място за съхранение в облачното хранилище Google Drive за срок от три години.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.