AMD потвърди наличието на графичния флагман Radeon R9 390X

По всяка вероятност, новият едночипов графичен флагман Radeon R9 390X на AMD ще получи GPU чип Fiji XT, 4096 потокови процесора и 4 GB видеопамет от тип HBM.

Почти едновременно с анонса на NVIDIA за нов едночипов графичен флагман,  компанията AMD потвърди, че също вече има аналогичен едночипов VGA продукт от този клас, който ще излезе на пазара с наименованието Radeon R9 390X.

Всъщност както се оказва, демонстрацията на съвсем скоро анонсирания технологичен набор за виртуална реалност LiquidVR е била проведена на компютърна система, снабдена с все още непредставена официално флагманска видеокарта от серията Radeon, ориентирана към ентусиастите – вероятно именно R9 390X.

За съжаление, засега от AMD също не предоставят подробности за своя нов графичен лидер Radeon R9 390X, като представителите на компанията се ограничават единствено с потвърждението на факта, че има готово такова устройство. Специализираният онлайн ресурс Wccftech обаче изглежда е успял да се добере до вътрешна информация и, съчетавайки я с различни информационни утечки, публикува таблица с предполагаемите технически характеристики на въпросната видеокарта в сравнение с други решения от същия клас.


AMD потвърди наличието на графичния флагман Radeon R9 390X

© PCWorld България, pcworld

По всяка вероятност, новият едночипов графичен флагман на AMD ще получи GPU чип Fiji XT, 4096 потокови процесора, 4 GB видеопамет от тип HBM (т.е. многослойна памет с висока пропускателна способност). Очакваните цифри за пропускателната способност и работната честота на GPU чипа са съответно 640 GB/s и 1018 MHz, а изчислителната производителност на ускорителя ще възлиза на 8,2 тера-FLOPs.  

Засега няма информация относно сроковете за пазарния дебют на видеокартата AMD Radeon R9 390X.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.