Intel въвежда нови обозначения за процесорите Atom

Подобно на моделите Intel Core, процесорите Atom също вече ще се разделят на три основни групи в зависимост от нивото на производителност и ще възприемат познатите обозначения от тип Atom x3, Atom x5 и Atom x7.

За разлика от по-производителните процесори от фамилията Intel Core, чиповете от серията Intel Atom, предназначени за използване в смартфони, таблети и евтини лаптопи, имат доста объркващи наименования, които със сигурност предизвикват недоумение у много потребители. За да намали тези обърквания, компанията Intel е решила да въведе нова система за обозначаване на Atom процесорите.

Процесорният гигант ще възприеме подход, подобен на този за обозначенията на чиповете от семейство Core. Казано по-точно, процесорите Atom също вече ще се разделят на три основни групи в зависимост от нивото на производителност и ще възприемат познатите обозначения от тип 3/5/7, т.е. сега наименованията ще изглеждат приблизително така Atom x3, Atom x5 и Atom x7. Така представителите на групата Atom x3 ще съставят сегмента на решенията от начално ниво с базова производителност, линията Atom x5 ще олицетворява средния клас, а процесорите Atom x7 ще са чиповете с върхова производителност във фамилията Intel Atom. Според Intel, този нов подход към обозначенията не само ще разграничи процесорите Atom от тези с марките Core, Celeron и Pentium, но и ще създаде ясна вътрешна йерархия на моделите.


Intel въвежда нови обозначения за процесорите Atom

© PCWorld България, pcworld

Според информация на колегите от американското издание на PC World, наименованието Atom x3 може да се използва за чиповете, предназначени за използване в смартфони, докато за таблетните процесори (част от семейството Cherry Trail) ще се използват маркировки Atom x5 и x7.

Очаква се нови процесори Atom, носещи вече променените обозначения, да бъдат представени на специална пресконференция по време на предстоящото изложение MWC 2015, което стартира следващата седмица в Барселона.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.