NVIDIA готви анонс на “революционна игрова платформа”

Това загатва скрито послание в HTML кода на официална уеб покана от страна на NVIDIA.

Датата 3-и март може да остане в историята не само като национален празник на България, но и като ден на революцията в гейм индустрията – поне според NVIDIA. На официалната страница NVIDIA Made to Game един от по-наблюдателните потребители е забелязал в изходния HTML код доста интересна информация. Всъщност уеб страницата, която на пръв поглед просто визуализира една покана, съдържа скрито послание, закодирано или от уеб-дизайнера или от самата NVIDIA, която е измислила този необичаен начин, за да създаде известна интрига около предстоящ свой анонс. Самата покана е публикувана преди дни и гласи буквално следното: “Моля да се присъедините към мен на специално мероприятие на 3 март. Това, което искам да ви представя, е разработвано в продължение на 5 години и ще промени бъдещето на игровата индустрия. Очаквам с нетърпение да се видим онлайн. Подпис: Президент и изпълнителен директор на NVIDIA Джен-сън Хуанг (Jen-Hsun Huang)”

По принцип голяма част от обществеността е склонна да възприема тази покана като намек за предстоящ анонс на конзола SHIELD, базирана на новия фирмен чип Tegra X1, но има вероятност и да става дума за нещо съвсем ново може би например за Android-конзола? Към момента на тази публикация, скритито в изходния код послание все още си беше там като конкретизираше донякъде поканата: “Шефът на NVIDIA Джен-сън Хуанг ви кани на събитие на 3 март, където ще представи нова революционна игрова платформа”.

Какво може да значи това? Ако тази информация се свърже с факта, че NVIDIA привлича разработчици за проект за създаване на Android-конзола, може би ще видим опит на компанията да промени пазара с пускането на собствено мини-устройство за гейминг. Като се има предвид изявлението за 5-годишна работа по проекта, то предположенията се накланят към нещо принципно ново, а не просто към нов продукт от серията SHIELD. Повечето предположения на специалистите обаче се обединяват около това, че какъвто и нов продукт да представят NVIDIA, той ще бъде базиран на новия супер-мощен 64-битов 20-нанометров чип Tegra X1.


NVIDIA готви анонс на “революционна игрова платформа”

© PCWorld България, pcworld

Е, така или иначе, няма да гадаем още дълго – ще узнаем всички подробности  на родния национален празник

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.