Toshiba показа сменяеми камери за модулен смартфон Project Ara

Първите три работещи прототипа на модули за Project Ara на Toshiba са изпълнени във вид на малки плоски блокчета с размери 20х40х7 мм, които лесно могат да се свалят и слагат на сглобяемия смартфон.

Вероятно не са малко хората, които очакват с нетърпение пазарната поява на сглобяемите модулни смартфони, разработвани в рамките на инициативата Project Ara. Проектът получава и все повече промишлена подкрепа, като най-прясната идва от компанията Toshiba, която показа първите работещи прототипи на заменяеми камери за такива модулни телефони.

В случая камера-модулите са изработени във вид на малки плоски блокчета с размери 20х40х7 мм. Те могат лесно да се свалят и слагат на сглобяемия смартфон, така че потребителя сам да избира каква точно камера да използва.


Toshiba показа сменяеми камери за модулен смартфон Project Ara

© PCWorld България, pcworld

Засега в Toshiba са подготвили три такива блока: един с 2-мегапикселна матрица за фронтална камера и два модула с 5 и 13-мегапикселови сензори за основна камера.

По план финалните версии на модулните камери на Toshiba трябва да бъдат готови през 2016 г., а както вече ви информирахме неотдавна, първите модулни смартфони Project Ara може да се появят на пазара още към края на настоящата година. Междувременно стана ясно също, че Google очаква базовата конфигурация на тези устройства (включваща корпус, процесор, батерия и Wi-Fi модул) да струва към $50.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.