Intel ще обяви 14-нанометровите CPU Skylake през август

Процесорите от следващо поколение Intel Skylake и новата настолна платформа на гиганта ще дебютират с около два месеца забавяне спрямо първоначалния план.

Лека корекция в плановете на Intel за пускането на следващото поколение процесори ще пренесе официалния анонс на 14-нанометровите CPU чипове Skylake и на новата десктоп платформа на компанията от юни към края на август. Това съобщава специализираният онлайн ресурс DigiTimes, според който Intel вече е предупредила партньорите си за преразглеждането на плановете относно Skylake. Това означава, че можем да очакваме вълната от анонси на нови LGA1151-базирани платки не толкова на изложението Computex през юни, където по традиция се случват тези неща, а по-скоро в началото на back-to-school сезона.

Intel Skylake

Изглежда Intel има намерение да поразмести във времето анонсите на продукти от един клас. Тук е мястото да припомним, че през второто тримесечие на настоящата година се очаква и пускането на процесори Broadwell за актуалната в момента платформа LGA1150. Въпросните чипове ще станат първите CPU чипове за настолни компютри, които ще се произвеждат по нормите на 14-нанометровия технологичен процес. По всяка вероятност към момента на анонса на въпросните Broadwell изделия производителите на дънни платки ще се опитат да обновят и линиите си продукти, базирани на Intel 9-Series чипсети. Една нелоша възможност за увеличаване на привлекателността на тази устройства ще стане например поддръжката на скоростната шина USB 3.1

Така или иначе, поне от гледна точка на производителя решението за отлагане на анонса на процесорите с архитектура Skylake изглежда съвсем логично. Желаещите да оценят възможностите на новата настолна платформа на Intel обаче ще трябва да се запасят с още малко допълнително търпение.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.