Dell улеснява учениците с нов Chromebook и два нови таблета

Различни опции за използване, възможности за разширение и специфична подсветка отличават новия нов Chromebook 11 лаптоп и двата таблета Venue 10 и Venue 10 Pro, екипирани съответно с Android 5.0 Lollipop и с Windows 8.

Появата на качествени образователни инструменти и пособия е добре дошла по всяко време. Така поне изглежда смятат в компанията Dell, която посред учебната година анонсира няколко нови продукта, насочени именно към учащите – нов Chromebook лаптоп и таблети с различни операционни системи.

Ноутбук съставката от новите високотехнологични учебни помагала на американската компания е нов модел Chromebook 11, който има 11,6-инчов дисплей с резолюция 1366×768 пиксела, покрит със защитно стъкло Gorilla Glass. Има и опция дисплеят да е със сензорен панел или с покритие срещу блестене. Специфично е и закрепването на екрана, което позволява отварянето му на 180 градуса.

Dell Chromebook 11

Лаптопът е базиран на Intel Celeron процесор и съдържа също високоскоростен безжичен модул Wi-Fi 802.11ac, а батерията му осигурява 10 часа автономна работа. Интересна особеност на новия хромбук е интегрираната система за осветяване Interactivity Light, която дава възможност на учениците да управляват цвета на подсветката, изборайки между три цвята – червен, син или жълт. Това, според Dell, може да помагне да сигнализират на учителя – например, ако имат въпрос, могат да активират червената подсветка, а ако искат да дадат отговор – синята.

Dell Venue 10 tablet

Учащите имат възможност да избират и между два нови 10-инчови таблета от Dell: моделите Venue 10, който е с Android 5.0 Lollipop и Venue 10 Pro - с Windows 8. Дисплеите и на двете устройства са снабдени с дигитайзер Wacom, което дава възможност и за използване на стилус. И двата таблета също така имат microSD слотове, както и пълноразмерни и компактни USB портове. Като опция се предлага и LTE свързаност. Версията Venue 10 съдържа също NFC модул и поддържа функцията Google Bump.  

Главна особеност и при новите ученически таблети е подсветката, която се активира при онлайн активност на учениците и също може да служи за сигнализиране на преподавателя. Батериите на устройствата им осигуряват към 10 часа автономна работа. Има възможност и за включване на клавиатурни док станции.

Dell Venue 10 tablet

Засега няма информация кога евентуално новите ученически мобилни компютри на Dell ще се предлагат в нашия край на света.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.