Детайли за умната гривна HTC Petra се просмукаха в Мрежата

Гривната HTC Petra най-вероятно ще излезе на пазара в края на настоящото тримесечие, може би заедно с новия фирмен смартфон флагман HTC One (M9).

Слуховете, че HTC разработва умно носимо устройство, не са особена новост, а евентуалната поява на някоя smart wearable джаджа от тайванската компания би била съвсем логична, като се има предвид, че HTC е една от малкото големи фирми, които не са представили сове устройство в този сегмент.  Ако може да се вярва на някои от най—пресните слухове обаче, това положение скоро ще се промени, тъй като компанията вече готви за пускане умна гривна (бреслет) под името HTC Petra (което може да се окаже и търговското наименование на устройството).

Според информацията от онлайн източници, въпросната носима джаджа на HTC (на снимката не е тя) ще има 1,8-инчов PMOLED дисплей с резолюция 32х160 точки. Съобщава се също, че гривната ще отговаря на военния стандарт за издръжливост MIL-STD-810G, което е атестват за повишена удароустойчивост, издръжливост на екстремни температури и защита от влага и прах. 

За основа на бреслата HTC Petra се спряга чипсетът ST Micro STM32L151, като се споменават също поддръжка на Bluetooth, GPS, POGO Pin и USB. Твърди се, че зарядът на вградената батерия ще стига за 3 дни автономна работа. Гривната HTC Petra ще работи с мобилни устройства, управлявани от Android 4.4 и по-късни версии или iOS 7.0 и по-нови мобилни операционни системи. Интересното е, че въпросната джаджа няма да се зачисли към лагера на Android Wear, Вместо това в HTC са избрали друг път – разработката на собствен софтуер специално за часовници в лицето на програмната платформа RTOS (Real-Time Operating System).

Като функционалност, решението на HTC е сравнимо с повечето аналогични устройства в тази категория, т.е. предполага се, че ще има будилник, таймер, секундомер, различни функции за фитнес и здравословен начин на живот и пр. Освен това HTC Petra ще може да показва различни уведомления от работещия с гривната смартфон и ще може да управлява дистанционно “спусъка” на цифрови фотоапарати.

Източникът на информацията твърди, че HTC Petra най-вероятно ще излезе на пазара в края на настоящото тримесечие, като устройството първо ще се появи в САЩ в няколко различни варианта за цветово- изпълнение. Много е възможно гривната да дебютира заедно с очаквания нов фирмен смартфон флагман HTC One (M9).

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.