Подробности за AMD Radeon R9 300 картите лъснаха в Мрежата

В интернет циркулират данни за предполагаемите търговски обозначения на очакваните AMD Radeon R9 300 модели, модификацията на графичната архитектура GCN, евентуалният брой на потоковите процесори, обем и тип видеопамет, както и тримесечието, в което се очаква пазарния дебют на съответния модел.

Както сигурно вече знаят всички, в момента AMD е в етап на последни приготовления за пускането на новите си видеокарти от серията AMD Radeon R9 300, която ще надгради сегашната Radeon 200. До излизането на първите модели от новото поколение Radeon не остава много време, така че, както обикновено, в Мрежата започна да изтича разнообразна информация за въпросните видеокарти.

Точно такъв беше в случая с изделията от серия Radeon 200, когато първите данни за новите карти започнаха да се появяват няколко месеца преди анонсите. Подобно нещо се случва и сега, а някои интересни данни за характеристиките на новите AMD Radeon R9 300 видеокарти се появяват например в специализирания онлайн ресурс Videocardz.

 Наличната информация е обобщена в доста красноречива таблица, в която могат да се видят предполагаемите търговски обозначения на очакваните модели, модификацията на графичната архитектура GCN, евентуалният брой на потоковите процесори, обем и тип видеопамет (където HBM = High Bandwidth Memory), както и тримесечието, в което се очаква пазарния дебют на съответния модел.


Подробности за AMD Radeon R9 300 картите лъснаха в Мрежата

© PCWorld България, pcworld

Според информационната утечка, флагманската видеокарта от ново поколение AMD Radeon R9 395X2 ще се конкурира с очаквания модел GTX 990 на NVIDIA и ще струва $1499. В бюджетния VGA сегмент пък моделите на AMD, базирани на GPU чипове Tonga и с цена от около $200 ще се конкурират с решенията на NVIDIA с чипове GM206. Най-евтините видеокaрти от ново поколение на базата на GPU Trinidad пък ще струват по-малко от $150.

В заключение остана само да направим уговорката, че въпросната информация няма официален статут, така че е редно да се възприема с известна доза здравословен скептицизъм.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.