Мобилният чип Tegra X1 може да влезе и в нов таблет Shield

Очаква се, че анонсът на таблета NVIDIA Shield от ново поколение ще се състои по време на CeBIT 2015 или на GPU Technology Conference в средата на март.

Въпреки, че се очакваше новият мобилен чип на NVIDIA - Tegra X1 – да се изпозлва най-вече в автомобилните компютърни системи, процесорът може да легне в основата и на новия фирмен таблет с марката Shield. Това твърдят интернет източници, според които NVIDIA активно работи по въпросния си нов таблет, който може да бъде обявен съвсем скоро.

Ако информацията се окаже вярна, новината определено ще е добра за мобилните потребители, които ще могат да се възползват от предимствата на това 64-битово изделие, базирано на архитектурата ARM big.LITTLE и съдържащо четири енергоефективни ядра Cortex-A53 и също толкова мощни ядра Cortex-A57.

Както беше подчертано и по време на представянето на чипа по време на изложението CES 2015, особено внимание заслужава графичната подсистема на Tegra X1: тя използва архитектура Maxwell и има 256 потокови процесора. От NVIDIA твърдят, че графиката на SoC чипа е достатъчно мощна да възпроизвежда 4К видео при честота 60 кадъра в секунда, като поддържа и технологиите DirectX 12, OpenGL 4.5, CUDA, OpenGL ES 3.1 и Android Extension Pack.


Мобилният чип Tegra X1 може да влезе и в нов таблет Shield

© PCWorld България, pcworld

За съжаление, засега информацията за таблета Shield, който евентуално ще бъде базиран на въпросния процесор, е съвсем малко. Аналитиците предполагат, че устройството ще бъде екипирано със сензорен дисплей с висока резолюция и диагонал от около 8 инча. По всяка вероятност ще се поддържа и мобилна връзка от четвърто поколение LTE, а управлението най-вероятно ще е поверено на ОС Android 5.0 Lollipop.

Очаква се, че анонсът на таблета NVIDIA Shield от ново поколение ще се състои по време на изложението CeBIT 2015, което ще се проведе от 16 до 20 март в Хановер, Германия, или на мероприятието GPU Technology Conference, което ще протече в периода 17-20 март.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.