Пускат на пазара 100-гигабайтов “вечен” Blu-ray M-Disc

Новите 100GB M-Disc Blu-ray оптични носители ще излязат на пазара през търговските канали на компаниите Verbatim и Millenniata още до края на февруари. До края на настоящото тримесечие се очаква и анонсът на Blu-ray M-Disc носители с вместимост 50 GB.

Преди две седмици компаниите Verbatim и Millenniata подписаха споразумение, с което се договориха за съвместна разработка и пазарно предлагане на технологиите за архивиране на данни и оптични носители под марката M-Disc. Вече е факт и първият плод на това партньорство, който идва с официалния анонс на “вечни” Blu-ray дискове с капацитет 100 GB.

Според уверенията на партньорите, новите 100GB M-Disc Blu-ray оптични носители  ще излязат на пазара през търговските канали на компаниите Verbatim и Millenniata още до края на февруари. Дисковете се произвеждат във фабрика в Мицушима (Mizushima) и се тестват щателно за съответствие с изискванията за надеждност, както и за съвместимост със спецификацията BDXL. Технологията M-Disc предполага, че новите 100-гигабайтови дискове могат да съхраняват надеждно записаната в тях информация в продължение на повече от 1000 години при спазване на стандартни температури и нормална влажност.


Пускат на пазара 100-гигабайтов “вечен” Blu-ray M-Disc

© PCWorld България, pcworld

Тук е мястото да напомним, че компанията Millenniata работи по своята M-Disc технология от години и още от 2011 г. има в асортимента си “вечни” DVD-та с капацитет 4,7 GB. От 2013-а насам компанията предлага също еднослойни 25-гигабайтови Blu-ray-дискове, а до края на настоящото тримесечие се очаква и анонсът на Blu-ray M-Disc носители с вместимост 50 GB.

Иначе за “вечни” оптични носители се говори още от далечната 2009-а

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.