2015-а ще е година на 12,5-инчовите “2-в-1” хибриди

По най-новия замисъл на Intel този тип машини ще допускат използването и на Core чипове от пето поколение. Според наличната информация пък, 12,5-инчовите хибриди би трябвало да се предлагат на пазара срещу не повече от $350–$400.

Нов референтен дизайн за 12,5-инчови портативни устройства от тип “2-в-1” е предложила компанията Intel, информират от изданието DigiTimes, според което те би трябвало да се предлагат срещу цени в диапазона $349–399.

Факт е, че водещите производители на мобилни компютри от този тип, като Acer и ASUS например, започват да отбелязват спад в продажбите на хибридни компютри тип “2-в-1” с диагонали на екрана от около 10 инча. За да съживят интереса към този тип техника производителите са започнали да разработват модели с 12,5-инчови екрани на базата на процесори Intel Atom, Celeron и Pentium. Освен това референтният дизайн на Intel за 12,5-инчовите хибриди допуска използването и на Core чипове от пето поколение.


2015-а ще е година на 12,5-инчовите “2-в-1” хибриди

© PCWorld България, pcworld

Очаква се цената на тези изделия да не надхвърля $400. В същото време моделите, използващи процесори от ново поколение Core M (платформата Broadwell), обикновено се предлагат срещу цени достигащи до $700.

Както със сигурност занете, мобилните компютри тип “2-в-1” могат да се използват както традиционни лаптопи, така и като таблети със сензорно въвеждане. Такива устройства към днешна дата имат в асортимента си практически всички известни производители на портативни РС системи, а през миналата година ние ви разказахме за немалко от тях.


2015-а ще е година на 12,5-инчовите “2-в-1” хибриди

© PCWorld България, pcworld

Затихващия потребителски ентусиазъм обаче си е предизвикателство, затова ще е интересно да се разбере какво ще измислят хардуерните гиганти тази година, за да възвърнат интереса към хибридите. Най-вероятно през 2015-а ще продължат и експериментите с необичайни начини за закрепване на дисплеите към клавиатурите на хибридите.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.