3D камерата Intel RealSense идва с нов лаптоп на ASUS - N551JQ

Предлаганата като опция 3D камера Intel RealSense е една от главните, но съвсем не единствена отличителна особености на най-мощния в N-серията на ASUS ноутбук N551JQ.

На тазгодишното издание на изложението CES могат да се видят много лаптопи, но сред най-интересните е и моделът N551JQ на ASUS. Въпросната машина е най-новият и най-мощен модел в N-серията на ASUS, фокусирана изцяло върху забавленията. Устройството се отличава с алуминиев корпус, мощен хардуер и една недостъпна до този момент опция - 3D камера Intel RealSense.

ASUS претендира да е първата компания в света (макар че със сигурност няма да е единствената), която пуска ноутбук с такава камера, макар и опционална. Както може би вече знаете, 3D камерата Intel RealSense осигурява нови начини за взаимодействие мобилните компютри. Камерата разполага с два обектива, които позволяват на лаптопа ASUS N551JQ да разпознава и следи движенията на потребителя в триизмерно пространство. Тя може точно да проследява движенията на ръката, главата и лицето, давайки възможност на потребителите да разглеждат уебстраници, да играят игри или да отварят приложения, без да докосват лаптопа.


3D камерата Intel RealSense идва с нов лаптоп на ASUS - N551JQ

© PCWorld България, pcworld

Освен това, 3D камерата Intel RealSense позволява на потребителите да добавят персонализиран фон при онлайн чат и да сканират реални обекти, за да създадат дигитални 3D модели, които могат да бъдат обработени и дори впоследствие  пресъздадени чрез 3D принтер.


3D камерата Intel RealSense идва с нов лаптоп на ASUS - N551JQ

© PCWorld България, pcworld

3D камерата обаче съвсем не е единствената отличителна особеност на новия 15,6-инчов лаптоп  ASUS N551JQ. Въпросният модел идва и с ексклузивната аудио система ASUS SonicMaster Premium, която съчетава технологията ICEpower и външен субуфер за кръгово озвучаване, което според компанията е близко до това в киносалоните. Може да се разчита и на високо качество на картината, осигурявано благодарение на дисплея с резолюция до Full HD IPS и геймърската видеокарта от серията NVIDIA GTX 800. Високата производителност и безпроблемната работа с няколко приложения едновременно пък са гарантирани от използваното 4-то поколение процесор до Intel Core i7.

За съжаление от ASUS на споменават подробности за цената и евентуалната пазарна наличност на лаптопа N551JQ. За сметка на това компанията предлага пълен списък с основните спецификации, който може да се види в таблицата по-долу.


3D камерата Intel RealSense идва с нов лаптоп на ASUS - N551JQ

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.