Sony, Sharp и Philips залагат на телевизори с Android TV

Android TV-базираните телевизори на Sony, Sharp, Philips и може би още компании ще излязат на пазара през пролетта в различни размери и с разнообразни резолюции, включително 4K.

Интернет гигантът Google продължава да полага сериозни усилия в популяризирането и на своята платформа за забавления Android TV, като търси по всякакви начини партньори, които да помогнат с нейното разпространение. И както стана ясно по време на протичащото в момента изложение CES 2015, такива партньори вече са намерени.

На шоуто в Лас Вегас поне няколко производители на телевизори представят нови модели, базирани на платформата Android TV. Още тази пролет например на пазара ще излязат такива устройства от компании като Sony, Sharp и Philips. Това означава, че на потребителите няма да им се налага да си купуват допълнителни ТВ приставки, ако искат да се възползват от предимствата на Android TV. Сред въпросните предимства е и фактът, че един и същ пулт за дистанционно управление може да се използва както за преглед на ТВ канали, така и за ползване на уеб-услуги и приложения, както и за управление в игрите. Освен това телевизорите с Android TV ще осигуряват поддръжка на гласово търсене и на технологията Google Cast Ready, благодарение на която ще могат да стриймват лесно съдържание от таблет или смартфон направо на големия екран.


Sony, Sharp и Philips залагат на телевизори с Android TV

© PCWorld България, pcworld

Android TV-базираните телевизори на Sony, Sharp, Philips и може би още компании ще излязат на пазара през пролетта в различни размери и с разнообразни резолюции, включително 4K, стана ясно още по време на изложението за потребителска електроника.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.