Razer представи Forge TV – геймърска система за дневната

Razer Forge TV всъщност е компактно устройство, което се включва към телевизора и към домашната компютърна мрежа. С него потребителите ще могат да си пускат на големия екран в дневната най-модерните Android-игри и да се възползват от различни уеб услуги и съхранявани в РС-то мултимедийни материали и гейм заглавия.

През последните години компанията Razer отделя сериозно внимание не само на класната специализирана периферия, с която е популярна, но и на цялостните игрови системи, особено тези за мобилен гейминг.  В началото на тази година обаче производителят се съсредоточава в малко по-стационарните забавления, стана ясно със старта на изложението CES 2015, където Razer представи своята нова гейминг платформа Forge TV.

А Razer Forge TV всъщност е компактно устройство, което се включва към телевизора и към домашната компютърна мрежа. С тази приставка потребителите могат да си пускат на големия екран в дневната най-модерните Android-игри и да се възползват от ралзични уеб услуги и мултимедийни материали. Forge TV върви в комплект и със специално мобилно приложение, което дава възможност за гласово търсене и управление на системата с помощта на смартфон или таблет.


Razer представи Forge TV – геймърска система за дневната

© PCWorld България, pcworld

Гейм системата Razer Forge TV е базирана на процесор Qualcomm Snapdragon 805 с четири 2,5-гигахерцови ядра Krait 450 и графичен ускорител Adreno 420. ТВ-пристаавката е оборудвана също с 2 GB оперативна памет, флаш-базиран модул за съхранение с капацитет 16  GB, Bluetooth 4.1 + HS и Wi-Fi 802.11ac модули за безжична връзка, гигабитов Ethernet-адаптер, както и с USB 3.0 и HDMI 1.4 портове.


Razer представи Forge TV – геймърска система за дневната

© PCWorld България, pcworld

Системата Razer Forge TV може да се комплектова с безжичния игрови контролер Razer Serval, на който има холдер за смартфони, както и с  клавиатура Razer Turret и мишка, с лазерен сензор с разделителна спососбност 3500 dpi.


Razer представи Forge TV – геймърска система за дневната

© PCWorld България, pcworld

Заедно с този комплект Razer ще предлага и софтуера Cortex: Stream, с помощта на който игрите могат да се стриймват от персоналния компютър към Android-приставката, включена към телевизора.

Според официалната информация, гейм системата за дневната Razer Forge TV ще излезе на пазара през настоящото тримесечие. Приставката ще струва $100 или $150 в комплект с манипулатора Razer Serval. Отделно контролерът Serval ще може да се купи за $80, а аксесоарният комплект Razer Turret ще струва $130.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.