Таблетът ми е по-здрав от таблета ти – подробни дроп-тестове

Вероятността за чупене на таблетен екран при падане е по-голяма при 10-инчовите устройства, отколкото при 7-инчовите, показват подробните декемврийски дроп-тестове на SquareTrade, в които най-здрав се оказва Samsung Galaxy Tab S 8.4, а най-крехък – Microsoft Surface Pro 3.

В днешно време едва ли са много хората, впечатляващи се от клипове, в които разни модерни високотехнологични джаджи биват огъвани, хвърляни на цимент, мелени в блендери или трошени по всевъзможни брутални начини. Такива клипове в YouTube с лопата да ринеш, но повечето- от тях са с почти нулева практическа стойност, тъй като доказват само един очевиден и добре известен факт- ако изпуснеш от високо смартфон, таблет или ноутбук, то най-вероятно той ще се счупи.

Компанията SquareTrade обаче, която внася професионализъм в този тип дроп и краш тестове, е решила в края на годината да види кои точно таблети и в каква степен се трошат най-много при падане. Защо им трябва да правят това? Просто тази компания се занимава с продажби на т.нар. разширена гаранция за съвременни електронни устройства. А като се има предвид, че от правилната оценка на крехкостта на джаджите зависят доходите на компанията, значи тестовете на SquareTrade би трябвало да се ползват с по-голяма доза доверие.

Но да се върнем на интересното: след няколко десетки разбити таблети компанията потвърждава известната поговорка “колкото по-голям е шкафът, толкова по-силен е трясъкът от падането му”. Казано на нормален език това значи, че вероятността за чупене на таблетен екран при падане е по-голяма при 10-инчовите устройства, отколкото при 7-инчовите. В края на краищата, след като изпробвали здравината на най-популярните към момента на пазара таблети, тестерите на SquareTrade разпределили десет устройства в класация, в която на първо място са сложили най-здравото устройство, а на последно – най-крехкото. Ето я и самата класация, заедно с оригиналните оценки на SquareTradе:

  1. Samsung Galaxy Tab S 8.4 – 3.3 (low) Least Breakable
  2. ASUS Memo Pad 7 – 3.5 (low) Durable & Budget-Friendly
  3. Sony Xperia Tablet Z3 – 4 (medium) Durable & Water Resistant
  4. Apple iPad Mini 3 – 4.4 (medium)
  5. HTC Nexus 9 – 4.5 (medium)
  6. Samsung Galaxy Note Pro 12.2 – 5.1 (medium)
  7. Samsung Galaxy Tab S 10.5 – 6 (medium)
  8. Apple iPad Air 2 – 6.1 (medium)
  9. Microsoft Surface Pro 3 – 7.6 (high)
  10. TMAX 9 HD – 8.2 (high)

Тъй като главният неудачник в тези дроп тестове, TMAX 9 HD, на практика не е известен у нас, може да се каже, че последното място по здравина сред популярните таблети е за модела Microsoft Surface Pro 3. Ето и малко видео:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.