Проблеми със Snapdragon 810 може да забавят класните смартфони

Заради проблеми с прегряване и очакваното отлагане на масовото производство на Snapdragon 810 може да се забави и излизането на редица флагмански Android-базирани мобилни устройства като например Samsung Galaxy S6, LG G4 и HTC Hima

Масовото производство на 64-битовия мобилен процесор Qualcomm Snapdragon 810, за който се очаква да бъде използван в много от планираните за следващата година смартфони от флагмански клас, може да се отложи поради появата на някои сериозни проблеми.

Това твърди онлайн ресурсът Business Korea, като се позовава на информирани източници от Qualcomm. Според наличната информация, при създаването на Snapdragon 810 инженерите на компанията са се сблъскали с някои сериозни проблеми, включително значително прегряване при достигането до определени стойности на напрежението, предизвикващо спад на производителността. Освен това, според същите източници, има още проблеми с memory контролера на процесора за приложения и е открита грешка в драйверите на графичната система Adreno 430 GPU.


Проблеми със Snapdragon 810 може да забавят класните смартфони

© PCWorld България, pcworld

Заради тези проблеми и очакваното отлагане на масовото производство на Snapdragon 810 може да се забави и излизането на редица флагмански Android-базирани мобилни устройства като например Samsung Galaxy S6, LG G4 и HTC Hima.  И ако Samsung може да прибегне до използването на собствени процесори, то LG например няма други алтернативи, тъй като засега фирмения чип NUCLUN не оправдава очакванията – излезлият неотдавна в Южна Корея смартфон G3 Screen не се продава добре заради ниската производителност на въпросния процесор и проблеми с прегряването му, предизвикващи падане на работната честота.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.