AMD ще свали още цените на APU Kaveri чиповете?

Според непотвърдена официално информация, към края на месеца AMD ще обяви нови намаления за своите ускорени APU процесори от фамилия Kaveri и ще прекрати продажбите на модела A10-7700K.

Въпреки, че Advanced Micro Devices обяви сериозно ценово намаление на APU Kaveri и Richland чипове само преди месец, към края на ноември компанията планира ново сваляне на цените на своите хибридни A-Series процесори от най-новото поколение Kaveri. Това твърди все още непотвърдена официално информация от японски онлайн източник, според който тази инициатива има за цел да “отхапе” парче от процесорния пазарен дял на Intel в сезона на предновогодишните продажби. Недотам приятната част от новината обаче гласи, че заедно с ценовите намаления AMD ще прекрати продажбите на процесора  A10-7700K с цел да стимулира покупките на по-скъпите процесори от модерната А Серия.

По последни данни от японския сайт Hermitage Akihabara, който се позовава на свои източници от тамошните търговски вериги, на 28 ноември компанията ще обяви нови ценови намаления на хибридни микропроцесори като моделите A10-7850K, A10-7800, A8-7600 и A6-7400K. За съжаление точни данни за размера на предстоящите намаления няма, но е малко вероятно цените да бъдат свалени радикално, тъй като Kaveri продуктите са все още нови и AMD няма нужда от особени намаления, за да ги продава добре. Редно е да се отбележи също, че нерядко AMD сваля цените на продуктите си “мълчаливо”, т.е. без да информира официално за това и да тръби гръмогласно в пресата.


AMD ще свали още цените на APU Kaveri чиповете?

© PCWorld България, pcworld

Колкото до спирането продажбите на чипа A10-7700K “Black Edition” (четири ядра Steamroller, графика Radeon R7 с 384 потовкови процесора (GCN 1.1), 3,40/3,80 GHz, 95 W TDP, 4 MB L2, FM2+ изпълнение), то очевидно се прави, за да се мотивират ентусиастите да купуват по-скъпия модел A10-7850K “Black Edition”.


AMD ще свали още цените на APU Kaveri чиповете?

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.