AMD Carrizo APU чиповете идват до средата на 2015-а

Пътната карта на AMD за мобилни продукти през 2015 г. добавя системите-на-чип “Carrizo” и “Carrizo-L” към APU гамата на компанията По план доставките на “Carrizo” и “Carrizo-L” трябва да започнат през първата половина на следващата година., като базирани на тях лаптопи и „Всичко-в-едно“ системи ще бъдат на пазара към средата на 2015 г.

Сегментът на мобилните компютри през следващата година обещава да е доста интересен, а ако се съди от процесорните планове на Intel и от тези на AMD, подробности за които втората компания разкри вчера по време на своето събитие „Future of Compute“ (Бъдещето на изчислителните среди).

Сред основните акценти на въпросното мероприятие на AMD беше съобщението за добавянето на първата фирмена високопроизводителна система-на-чип (system-on-a-chip - SoC), с кодово име “Carrizo”,както и мейнстрийм SoC с кодово име “Carrizo-L” като част от пътната карта за мобилни хибридни процесори (APU) на компанията за 2015 г.


AMD Carrizo APU чиповете идват до средата на 2015-а

© PCWorld България, pcworld

В сътрудничество с хардуерни и софтуерни партньори, новите мобилни AMD APU модели 2015 г. са проектирани като цялостни решения за игри, офис/бизнес приложения и 4K развлечения с ултра-висока резолюция. С поддръжка на  Microsoft DirectX 12, OpenCL 2.0, AMD’s Mantle API, AMD FreeSync, и такава за  очакваната операционна система Windows 10 на Microsoft, „поколение 2015 г.“ мобилни APU на AMD обещават значителен скок в производителността и енергийната ефективност през 2015 г., подчертават от компанията. 


AMD Carrizo APU чиповете идват до средата на 2015-а

© PCWorld България, pcworld

Както потвърдиха от производителя, флагманският процесор “Carrizo” ще интегрира обедини x86 CPU ядро с кодово наименование “Excavator” с AMD Radeon графика от следващо поколение в “първата в света” 1.0  SoC съвместима с Хетерогенната системна архитектура (HSA). “Carrizo-L” чипът пък обединява CPU с кодово име “Puma+” с AMD Radeon R-серия GCN графични ядра и е предназначен за масови (мейнстрийм) конфигурации. Освен това, в “Carrizo” and “Carrizo-L” APU ще бъде вграден AMD Secure процесор за осигуряване на ARM TrustZone защитеност в цялата фамилия, както за бизнес, така и за домашните потребители. Според AMD, iзползването на един пакет инфраструктура за “Carrizo” и “Carrizo-L” ще даде възможност на партньорите на компанията за опростен дизайн на широка гама бизнес и домашни мобилни системи.


AMD Carrizo APU чиповете идват до средата на 2015-а

© PCWorld България, pcworld

По план доставките на “Carrizo” и “Carrizo-L” трябва да започнат през първата половина на 2015 г., а базирани на тях лаптопи и „Всичко-в-едно“ системи се очаква да излязат на пазара към средата на 2015 г.

А ето какво разказва за новите Carrizo чипове и Джон Бърн, старши вицепрезидент и управител на Computing and Graphics бизнес поделението на AMD:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.