HP нахълта при игрите с първия си геймърски лаптоп - Omen

HP Omen изглежда добре окомплектован, за да се изправи срещу сериозната конкуренция в сегмента на геймърските лаптопи, но е рано да се каже дали ще успее да оцелее в борбата с нея.

Поредният случай, в който слуховете се оказаха верни беше илюстриран вчера, когато компанията Hewlett-Packard оповести официално своя първи геймърски ноутбук – машина, наречена Omen. Въпросният лаптоп показва, че американската компания си е поставила високи цели, а и няма как да е иначе, като се има предвид конкуренцията в сегмента.

HP Omen е екипиран с 15,6-инчов екран с Full HD (1920х1080) резолюция и е базиран на мощен 4-ядрен процесор Intel Core i7-4710HQ, работещ на честота 2,5 GHz. Базовата версия на модела се предлага с 8 GB оперативна памет, 128-гигабайтов SSD диск и дискретна видеокарта NVIDIA GTX 860M с 2GB видеопамет.

Според онлайн магазина на HP, тази базова конфигурация струва $1500. Модификацията с двойно по-голям (256 GB) полупроводников диск е оценена на $1600, а версията с 256-гигабайтов SSD и видеокарта с 4GB памет струва $1700. Върховата версия на гехмърския лаптоп HP Omen съдържа 512 GB твърдотелен диск и видеокарта с 4GB памет, но цената за въпросното решение не се уточнява.


HP нахълта при игрите с първия си геймърски лаптоп - Omen

© PCWorld България, pcworld

Подобно на много свои конкуренти в сегмента, ноутбукът HP Omen има клавиатура със зрелищна подсветка, както и, разбира се, модерни комуникационни опции представени от Wi-Fi 802.11ac адаптер и опционален Bluetooth модул. На разположение са също четири USB 3.0 порта, HDMI и mini-DisplayPort изводи и аудио жакове, а в окомплектовката е включен и USB-Ethernet адаптер. Лаптопът, който е с дебелина 19,9 мм и тегло от около 2,12 кг, е оборудван с 4-клетъчна батерия с капацитет 58 Wh.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.