Apple предлага най-високата разделителна способност в света

Новият iMac с 27-инчов Retina 5K дисплей ще струва 2 499 долара и ще разполага с 1TB Fusion Drive и 4-ядрен 3.5GHz Intel Core i5 процесор

Основното постижение на Apple в продукта им iMac е 5K Retina дисплея. Устройството започна да се продава в четвъртък на цена от 2 499 долара. Срещу сумата клиентите получават 27-инчов дисплей, който разполага с 4 пъти повече пиксели от своя предшественик и 7 пъти по-голяма разделителна способност от телевизионни HD канали и дори 4K киноекраните. Apple заяви, че „това е дисплей с най-високата разделителна способност в света“.

Както повечето ъпгрейди, които Apple направи по своите продукти, новият iMac разполага с по-мощен процесор и по-тънък дизайн в сравнение с предшествениците си. Не може да не отбележим, че мястото за съхранение на данни е 1 TB.

До този момент Apple не разкри никакви детайли около линията лаптопи, като слуховете са, че през последните няколко дена компанията не е успяла с разработването на ъпдейти навреме за предстоящите празници.

Това, което споделиха от Apple е, че новите им компютри ще работят с операционната система OSX Yosemite. На по-старите компютри Yosemite е достъпна от четвъртък като безплатна актуализация. Съвместима е с повечето лаптопи произведени през и след 2009 година и повечето iMac продукти произведени през и след 2007 година.

Най-много се набляга на функцията а безпроблемен преход между устройствата на Apple. С други думи операционната система Yosemite позволява да започнете телефонен разговор на своя iPhone и да го приключите на лаптопа си. Или SMS, който сте получили на iPhone, може да го прочетете и на iPad, в случай че той работи в този момент. Тази функция работи чрез апликациите iWork productivity, за да „продължите оттам, където сте спрели“.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.