IBM разширява линията си POWER 8-базирани сървъри

Новите PowerSystems предложения, базирани на POWER 8 процесор, са по-добра алтернатива на Intel Xeon-базираните решения за сървърните центрове за широко потребление, твърдят от IBM

След като през април IBM модернизира своите PowerSystems сървъри с новия POWER 8 процесор, сега компанията разширява портфолиото си от бизнес машини, предназначени за управление на големи масиви от изчислителни данни. Според официалната информация, въпросните системи предлагат с 20% по-добро съотношение цена/продуктивност в сравнение с базирани на процесори Intel Xeon v3 системи и са по-добра алтернатива на сървърните центрове за широко потребление.

Както стана ясно, новите IBM Power S824L сървъри са изградени върху POWER 8 процесора на компанията, който е оптимизиран за най-големите работни натоварвания при обработване на големи обеми от данни (Big Data). Новите системи интегрират технологии на IBM и другите членове на фондацията OpenPOWER, за да предоставят максимално висока изчислителна производителност. Благодарение на нея банките ще могат по-добре да анализират риска, енергийни компании по-точно да локализират петролни резерви и учените по-бързо да идентифицират лекове за болести, смятат в “голямата синя”.

IBM ще оптимизира своите корпоративни приложения за Big Data, включително софтуера за бази данни DB2, с BLU Acceleration, информират още от компанията. В допълнение към това IBM работи по оптимизирани версии на Power системите с GPU приложения за финансови услуги, сигурност, био-информатика и др.


IBM разширява линията си POWER 8-базирани сървъри

© PCWorld България, pcworld

Така поротфолиото на IBMPowerSystems, базирани на POWER8 процесори сега включва следните решения:

-          IBM Data Enginefor NoSQL: решение, което комбинира иновации от членовете на OpenPOWERRedisLabs, Canonical, Altera и IBM. То дава възможност за въвеждане на NoSQL устройства за съхранение на данни при значително по-ниски разходи. Клиентите ще могат да създадат по-големи NoSQL хранилища за данни като използват пълния капацитет на 40TB флаш сървър в един единствен шкаф.

-          IBM Data Engine for Analytics – PowerSystemsEdition: Това ново решение за анализи комбинира POWER8 Scale-out системи с флаш технология за съхранение на IBM и PlatformComputing софтуер. То може да използва трета инфраструктура за съхранение според изискванията за решение, базирано на x86.

-          Power Enterprise Systems: Включва, по думите на компанията, най-бързото ядро и най-бързият high-end сървърeн чип в индустрията. Работи с AIX, IBMi и Linux операционни системи. Предназначен е за клиенти, които искат да управляват изчислителни среди, изискващи големи изчислителни ресурси;

  - Power Enterprise Pools: Осигурява мощна основа за частни и публични, както и за хибридни облачни инфраструктури. Enterprise Pools дава възможност на клиентите да преместват ресурси в от различни системи, за да подобрят ефективността и защита на инвестициите, докато преминават към POWER8.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.