Android-смартфоните минават на 64-битови CPU с ускорен темп

Ако се съди от действията на основните доставчици на мобилни процесори, 2015-а се очертава като годината на Android-смартфоните с 64-битови процесори - поне в средния и висок клас. Към втората половина на следващата година тези апарати вече ще бъдат масови.

Към днешна дата смартфоните с 64-битови процесори на пазара не са кой знае колко много, но към втората половина на 2015 г. те вече ще бъдат масови. Такава прогноза правят колегите от авторитетното специализирано издание Digitimes, като се позовава на информация от собствени източници в този промишлен отрасъл.

И наистина, действията на компанията Qualcomm, която е един от ключовите доставчици на мобилни чипове вече представил редица решения с поддръжка на 64-битови инструкции, изглеждат достатъчно красноречиви. На пазара вече се предлагат 64-битовите чипове Snapdragon 410, Snapdragon 610, Snapdragon 615, Snapdragon 808 и Snapdragon 810, като от изборените Snapdragon 410 е насочен именно към бюджетните смартфони с цена до $150.


Android-смартфоните минават на 64-битови CPU с ускорен темп

© PCWorld България, pcworld

Производителят MediaTek също представи 64-битови процесори в лицето на чипа MT6732 с LTE-модем. HiSilicon Technologies, която е подразделение на Huawei, се очаква да пусне 64-битови мобилни CPU изделия през първата половина на 2015 г.  Съобщава се също, че южнокорейския гигант също ще включи скоро в апаратите си 64-битови чипове от собствената си линия Exynos.

За 64-битовите чипове на Qualcomm се знае, че ще бъдат използвани в смартфоните на Lenovo, K-Touch, Huawei, Vivo и HTC. Платформите на MediaTek със сигурност ще получат добър прием сред множеството китайски производители на смартфони. С други думи, 2015-а определено се очертава като годината на Android-смартфоните с 64-битови процесори - поне в средния и висок клас.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.