CM Storm направи луксозна клавиатура и за “писачи”

Клавиатурата NovaTouch TKL е най-новият флагмански продукт на CM Storm с изключително тихи и прецизни хибридни бутони, удобни като за интензивен гейминг, така и за много писане.

Подразделението CM Storm на компанията Cooler Master е изцяло посветено на създаването на продукти изключително за гейминг, но този път марката ни представя нещо, което ще допадне не само на любителите на игрите, но и на хората, които използват клавиатурите най-вече, за да пишат …и то много.

В случая става въпрос за клавиатурата NovaTouch TKL, която е позиционирана като продукт от флагмански клас с изключително тихи, прецизни и чувствителни “хибридни капацитивни” бутони, удобни като за интензивен гейминг, така и за много писане.

Всъщност една от най-съществените особености на клавиатурата е зад названието на т.нар. Hybrid Capacitive превключватели на клавишите, които всъщност са модифицирани Topre превключватели,  съвместими с най-популярните на пазара Cherry MX бутони.


CM Storm направи луксозна клавиатура и за “писачи”

© PCWorld България, pcworld

Подобрената конструкция и използваните висококачествени японски компоненти обаче улесняват значително работата с устройството, позволявайки на бутоните да отговарят отговарят само при 45 гр. натиск и 1 мм ход (общият ход е 4 мм), при това три пъти по-бързо в сравнение със стандартните механични клавиши, според компанията. Както се досещате, това означава значително повече натискания за единица време, която пък е полезно както в драматични игри, така и за писателските трудове на хората с пръсти, бързи като на Паганини.


CM Storm направи луксозна клавиатура и за “писачи”

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, както всеки флагмански продукт от този тип на CM Storm, новата клавиатура NovaTouch TKL е оборудвана и с подпомагащи прецизността технологии като N-key rollover и anti-ghosting.


CM Storm направи луксозна клавиатура и за “писачи”

© PCWorld България, pcworld

Друга особеност на новата клавиатура е функционалната форма и дизайнът, лишен от цифров блок, който със сигурност ще допадне на любителите на ергономията и портативността. Както отбелязват от компанията, по-малкият размер на клавиатурата позволява мишката да се държи на по-централна позиция и така облечкава напрежението в китките и раменете при по-дълги работни сесии. Естествено, този дизайн е и по-удобен за пренасяне. NovaTouch TKL се свързва с компютъра посредством свалящ се micro-USB кабел с дължина 1,8 м.

Актуализация 12.11. 2014: Според официалната информация от от Cooler Master, луксозната клавиатура NovaTouch TKL вече е на разположение за пазарите в Европа, където ориенторовъчната крайна цена на изделието е 179 евро. За по-точна информация относно цените и наличността у нас производителят препоръчва контакт с местните дистрибутори - Мост и Ресет Компютърс.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.