Нови лазерни принтери Brother покриват всички нужди на бизнеса

Общо 11 нови модела лазерни принтери и мултифункционални устройства пуска компанията Brother, които според официалната информация ще обезпечат офисите с “усъвършенствани възможности, висока скорост и качество на печат на цени от 140 лв. без ДДС”

От българското подразделение на компанията Brother обявиха наличието на нова фирмена серия лазерни устройства за печат, насочени главно към бизнес потребителите. Тя включва общо 11 лазерни устройства – 4 принтера и 7 МФУ, които, според официалната информация, ще се предлагат на атрактивна цена.

На силно конкурентния пазар на лазерни устройства за малки до средни компании японската фирма залага на увеличена скорост на печат, по-ниска консумация на енергия и добавянето на полезни допълнителни функции към моделите, става ясно от официалното съобщение. Макар фокусът да е върху достъпната цена на придобиване и изгодната себестойност на печата, новите модели се характеризират и с високо качество, твърдят още от компанията.

В сегмента на принтерите базовият модел HL-L2300D се характеризира с увеличена скорост на печат в сравнение с предшестващия модел – тя вече е 26 стр./мин. Освен това той притежава вграден модул за двустранен печат и тава за 250 листа.

При модела HL-L2340DW е добавена поддръжка на безжични мрежи и възможност за мобилен печат, както и едноредов LCD дисплей за по-бърз мониторинг на състоянието, и настройка.

При моделите HL-L2360DN и HL-L2365DW скоростта е допълнително увеличена до 30 стр./мин.

Новите мултифункционални стройства, които могат да сканират, копират и принтират, носят моделните обозначения DCP-L2500D, DCP-L2520DW, DCP-L2540DN и DCP-L2560DW. Те са базирани на лазерните принтери, описани по-горе, но разполагат с увеличена до 32 MB оперативна памет и двуредов LCD дисплей.


Нови лазерни принтери Brother покриват всички нужди на бизнеса

© PCWorld България, pcworld

Моделът DCP-L2540DN разполага с автоматично листоподаващо устройство с капацитет 35 листа и поддръжка на езиците за описание на страници PCL6/PS3. Флагманът DCP-L2560DW пък има 64 MB памет, 6.8 см цвет тъч екран и поддръжка на Brother Web Connect – опция за работа с отдалечени файлове, съхранени в облака и тяхното споделяне.

Към изброените осем устройства се предлагат и три модела от тип “всичко в едно”, които в допълнение към възможностите за сканиране, копиране и печат, разполагат и с факс функции. Това са моделите с обозначения MFC-L2700DW, MFC-L2720DW и MFC-L2740DW.

Стандарт за тези модели на Brother е двустранния печат, листоподаващото устройство за 35 листа и двуредовия LCD дисплей. Двата най-функционални модела в гамата се предлагат със скорост на печат от 30 стр./мин., 64 MB памет, 6.8 см цветен тъч екран и Brother Web Connect, а при модела MFC-L2740DW е налична и опция за двустранно сканиране.


Нови лазерни принтери Brother покриват всички нужди на бизнеса

© PCWorld България, pcworld

В синхрон с останалите си моделни линии, където предлага възможности за мобилен печат, Brother осигурява такава опция и за седем от моделите от новата си серия лазерни устройства – с буква “W” в моделното обозначение. На практика това означава поддръжка на Apple AirPrint, GoogleCloudPrint и приложението Brother iPrint&Scan, което позволява директен печат и сканиране от мобилни устройства, както и работа с облачни услуги.

Новост при линията от достъпни лазерни устройства е също наличието на цветен сензорен дисплей при някои модели (DCP-L2560DW, MFC-L2720DW, MFC-L2740DW). Той помага за бързото конфигуриране на продуктите и опростява работата с тях, предлагайки бързи връзки към често използвани функции и достъп до облачни ресурси, от и към които устройствата могат да печатат и сканират самостоятелно.

Сред другите нововъведения в моделната линия са: по-бърз процесор, по-тиха работа, функции за пестене на енергия в неактивен режим, поддръжка на 802.11n и Wi-FiDirect.

Освен това в  Brother отделят специално внимание и на намаляването на себестойността на всяка отпечатана страница. Това става възможно благодарение на модула за автоматичен двустранен печат, предлаган във всички модели от серията, както и на наличието на тонери с голям капацитет, които се заменят отделно от барабана на устройствата.

Според българския офис на производителя, устройствата от новата серия DLL на Brother ще се предлагат на българския пазар от началото на октомври 2014 г. на цени от 140 до 239 лв. без ДДС за лазерните принтери и от 205 до 333 лв. без ДДС за мултифункционалните устройства.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.