Таблет с дебелина само 6 мм подготвят в Dell

Освен че ще посегне към титлата за най-тънък таблет в света, новият 8,4-инчов Dell Venue 8 7000 най-вероятно ще бъде и първото устройство от този тип, оборудвано с Intel RealSense 3D камера.

В наши дни производителите на популярни мобилни устройства като таблетите се конкурират във всякакви аспекти, което от една страна е добре за потребителите, а от друга – не чак толкова, тъй като прави все по-трудно създаването на модели с някакви “уникални” характеристики. От време на време обаче все пак се появяват успешни опити в това отношение.

Dell Venue 8 7000 Series tablet

Поне като такъв звучи един нов таблет, който готвят в компанията Dell. Става въпрос за  модела Venue 8 7000, който според американския производител ще бъде с дебелина само 6 мм и ще направи нова заявка за титлата “най-тънък таблет в света”. Това обаче няма да е единствената уникална характеристика на устройството.

Dell Venue 8 7000 Series tablet

Според колегите от американското издание на PC World, които вече са успели да разгледат въпросния таблет, той най-вероятно ще бъде и първото устройство от този тип, оборудвано с Intel RealSense 3D камера. По такъв начин Dell Venue 8 7000 Series таблетите ще бъдат сред първопроходците на интересната технология за анализ на дълбочината на изображенията, по която в Intel работят от години.

Освен това Dell Venue 8 7000 ще изкушава потребителите с 8,4-инчов OLED екран, поддържащ резолюция 2560×1600 точки, както и с мощма хардуерна окомплектовка, базирана на 4-ядрен Intel Atom Z3500 процесор. Знае се също, че апаратът ще работи под управлението на ОС Android, но останалите подробности, за съжаление, засега се пазят в тайна.

Това обаче няма да продължи твърде дълго, тъй като по план продажбите на Dell Venue 8 7000 Series трябва да започнат след около 2 месеца – в навечерието на коледните празници. Тогава ще стане известна и цената на най-тънкия таблет в света с Intel RealSense 3D камера.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.